Deze 6 films met Tom Hardy moet je zien

Kijk je een film met Tom Hardy, dan weet je bijna zeker dat het spectaculair wordt en een goede dosis actie bevat. De 44-jarige acteur heeft een flink aantal filmtitels achter zijn naam staan en weet zijn personages altijd op een unieke manier neer te zetten. Hierdoor wist hij al diverse prijzen in de wacht te slepen en werd hij zelfs al eens genomineerd voor een Oscar. Genoeg redenen voor ons om een top 6 van Tom Hardy films die je écht gezien moet hebben op te stellen, waarna je ook een overzicht van 34 films met de geliefde acteur vindt.

6x Kijktips voor Tom Hardy films op streamingdiensten in Nederland

Tom Hardy begon zijn carrière met een aantal oorlogdrama’s, zoals de miniserie Band of Brothers (2001) en de film Black Hawk Down (2001). Sindsdien verscheen hij in meer dan 40 andere films en in series als Peaky Blinders (2014-2022) en Taboo (2017). In dit artikel zetten wij een aantal toffe Tom Hardy films voor je op een rijtje en vind je een overzicht van alle films waar de Britse acteur een rol in speelt.

6. Venom (film, 2018) – Netflix

Heb jij alle Spider-Man films al gezien, maar ben je nog niet aan Venom begonnen? Dan is deze filmtip met Tom Hardy er eentje die je snel aan je kijklijst toe zou moeten voegen. Hij speelt in de film een journalist die fuseert met een snibbige buitenaardse symbiont. Hierdoor krijgt hij ongekende krachten en vecht hij voor zijn leven tegen een gestoorde wetenschapper. Zowel op Videoland als op Netflix is deze film te streamen. De vervolgfilm uit 2021, Venom: Let There Be Carnage, kijk je hier bij Pathé Thuis.

5. Dunkirk (film, 2017) – HBO Max

In deze indrukwekkende oorlogsfilm draait het om de Slag om Duinkerke. De door Christopher Nolan geregisseerde film volgt drie verschillende verhaallijnen, waarbij de evacuatie van geallieerde soldaten via het land, de zee en de lucht wordt verbeeld. Tom Hardy neemt in zijn rol als gevechtspiloot het ‘lucht’-gedeelte op zich en zet hier een fenomenale rol neer, met scènes waarin hij nauwelijks praat maar via zijn indringende expressies toch een scala aan emoties overbrengt. Naast Hardy schitteren ook acteurs als Cillian Murphy, Barry Keoghan, Fionn Whitehead en (in zijn filmdebuut) Harry Styles in deze film. Je kunt de film nu bekijken op HBO Max.

4. Warrior (film, 2011) – Pathé Thuis

In Warrior, te huur/koop bij Pathé Thuis, speelt Tom Hardy de rol van Tommy, een ex-marinier die het tegen zijn broer (Joel Edgerton) moet opnemen in een MMA-toernooi. Hij keert terug naar huis om zich te laten trainen door zijn vader (Nick Holte), die er door zijn alcoholprobleem voor gezorgd heeft dat het gezin uit elkaar gevallen is en de broers elkaar al jaren niet gesproken hebben. Niet alleen Tom Hardy zet een intense en verbluffende rol neer, waarbij hij moeiteloos schakelt tussen allerlei uiteenlopende emoties, ook de andere acteurs tillen deze titel naar een hoger niveau.

3. The Dark Knight Rises (film, 2012) – HBO Max

The Dark Knight Rises is de derde Batman-film en de afsluiter van de trilogie, geregisseerd door de fenomenale regisseur Christopher Nolan. Tom Hardy speelt hierin de rol van Bane, een gemaskerde terrorist die het op Gotham City gemunt heeft en de strijd aangaat met Batman (Christian Bale). Ook in deze film bewijst de acteur weer dat hij veel in huis heeft. Niet alleen kwam hij ongeveer 15 kilo aan voor de rol, ook weet hij, ondanks dat hij vrijwel de hele film een masker draagt en je alleen zijn ogen en wenkbrauwen ziet, een sterk karakter neer te zetten. Deze film en de andere delen van de Batman-trilogie zijn op HBO Max te bekijken.

2. The Revenant (film, 2015) – Videoland

Het is het jaar 1823. Pelshandelaar Hugh Glass (gespeeld door Leonardo DiCaprio, die eindelijk een Oscar won voor deze rol) wordt in de Amerikaanse wildernis aangevallen door de inheemse bevolking, weet te ontkomen en slaat op de vlucht. De film volgt zijn reis door het woeste landschap, waarbij er continu gevaar van mens, dier en natuur dreigt. Tom Hardy speelt in deze film de rol van John Fitzgerald, een van Glass’ lijfwachten die hem verraadt, en sleepte hiermee een Oscarnominatie voor Beste Mannelijke Bijrol in de wacht. De film is te bekijken op Disney+, maar ook op Amazon Prime Video en Videoland.

1. Mad Max: Fury Road (film, 2015) – HBO Max

In deze postapocalyptische film reist Max (Tom Hardy) samen met een groep rebellen, onder leiding van Furiosa (Charlize Theron), door een grimmig woestijnlandschap. De groep wordt achtervolgd en aangevallen door verschillende troepen van de wrede Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne), van wie iets belangrijks gestolen is. In dit spektakelstuk geniet je twee uur lang van ontploffingen, achtervolgingen, stunts en special effects, met temidden van alle chaos een fantastisch acterende Hardy. Als je deze film wilt zien, dan kun je op HBO Max en Netflix terecht.

34 Tom Hardy films in één overzicht

Hierboven hebben we natuurlijk al een aantal interessante Tom Hardy films uitgelicht, maar voor iedereen die benieuwd is naar andere films met deze acteur hebben we hieronder een breed overzicht. Hierin vind je informatie over de film, het releasejaar, de rol van Hardy en de streamingdienst waarop de film te bekijken is.

FilmRol van Tom HardyJaarMeer informatie
Black Hawk DownTwombly2001Te zien op Netflix
Star Trek: NemesisShinzon2002Te zien op Pathé Thuis
DeserterPascal Dupont2002
Dot the I Tom2003Te koop op Bol.com
The ReckoningStraw2003
LD 50 Lethal DoseMatt2003Te koop op Bol.com
EMRHenry2004
Layer CakeClarkie2005Te zien op Netflix
MinotaurTheo2006
Marie AntionetteRaumont2006
Scenes of a Sexual NatureNoel2006
WΔZPierre Jackson2007
The InheritanceDad2007
RocknRollaHandsome Bob2008Te zien op Pathé Thuis
BronsonCharles Bronson / Michael Peterson2008Te koop op Bol.com
Thick as ThievesDet. Michaels 2009
InceptionEames2010Te zien op HBO Max en Netflix
WarriorTommy Conlon2011Te zien op Pathé Thuis
Tinker Tailor Soldier SpyRicki Tarr2011Te zien op Pathé Thuis
This Means WarTuck Hansen2012Te zien op Disney+
The Dark Knight RisesBane2012Te zien op HBO Max
LawlessForrest Bondurant2012Te zien op Pathé Thuis
LockeIvan Locke2013Te zien op Amazon Prime Video
The DropBob Saginowski2014Te zien op Disney+
Child 44Leo Demidov2015Te koop op Bol.com
Mad Max: Fury RoadMax Rockatansky2015Te zien op HBO Max en Netflix
London RoadMark2015
LegendRonald Kray / Reginald Kray2015Te zien op Videoland
The RevenantJohn Fitzgerald2015Te zien op Disney+, Amazon Prime Video en Videoland
DunkirkFarrier2017Te zien op HBO Max
VenomEddie Brock / Venom2018Te zien op Netflix en Videoland
CaponeAl Capone2020Te zien op Pathé Thuis
Venom: Let There Be CarnageEddie Brock / Venom2021Te zien op Pathé Thuis
Spider-Man: No Way HomeVenom (cameo)2021Te zien op Pathé Thuis

Meer kijktips op verschillende streamingdiensten

We hebben nog iets leuks voor wie graag nog meer kijktips zou willen voor toffe films en series, maar niet per se alleen maar titels met Tom Hardy wil streamen. In onze Streamwijzer Top 10 laten we namelijk wekelijks weten welke films en series je op je kijklijst moet zetten bij de verschillende streamingdiensten in Nederland.

Daarnaast kun je in ons ‘Nieuw Deze Maand‘-overzicht vinden wat er de afgelopen maanden op de planning stond bij de video on demand-platforms, maar ook wat er binnenkort aan zit te komen. Veel kijkplezier gewenst!


Synopsissen: Netflix, Disney+, HBO Max, Videoland en Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.