Nieuwe HBO Max-serie ‘Tokyo Vice’ scoort direct bij kijkers en critici

De splinternieuwe misdaadserie Tokyo Vice is nog maar net uit, maar weet zich al direct in de kijker te spelen bij zowel critici als kijkers. De eerste drie afleveringen van de serie gingen gelijktijdig op 7 april bij de streamingdienst HBO Max in Amerika in première. In Nederland zijn sinds 8 april de eerste twee afleveringen bij de streamingdienst te zien, waarna wekelijks op vrijdag een nieuwe episode online verschijnt.

Tokyo Vice is de nieuwste hitserie op HBO Max

Deze nieuwe Max Original is gebaseerd op de waargebeurde ervaringen van Jake Adelstein, wanneer hij als eerste niet-Japanse journalist aan het werk ging bij één van de grootste kranten van Japan: Yomiuri Shimbun. Deze ervaringen deelde hij eerder in het boek Tokyo Vice: An American Reporter on the Police Beat in Japan en dit verhaal is verfilmd.

De serie werd op locatie in Tokyo opgenomen en mag niemand minder dan Golden Globe genomineerde acteur Ansel Elgort en Oscar genomineerde Ken Watanabe tot zijn cast rekenen. Elgort vertrolkt de rol van Jake Adelstein zelf en Watanabe speelt Hiroto Katagiri, een rechercheur in de divisie voor georganiseerde misdaad van de politie in Tokyo. Hij dient als een vaderfiguur voor Jake en biedt hem hulp bij het navigeren tussen het goed en kwaad in de onderbuik van Tokyo.

Zowel door critici en kijkers geprezen

Tokyo Vice heeft nog maar heel recentelijk de eerste drie afleveringen uitgebracht, maar door zowel kijkers als critici zijn er nu al lovend over. De nieuwe misdaadserie van HBO Max wordt met een cijfer van 8,3 beoordeeld op IMDb. Ook de recensenten zijn over de serie te spreken en geven de show een 84% ‘fresh’ rating op Rotten Tomatoes.

Afleveringen 4 t/m 6 zijn op 14 april 2022 in Amerika via de streamingdienst HBO Max uitgebracht. De releasedata van de afleveringen in Nederland zijn echter iets vertraagd. Via HBO Max is namelijk op het moment van schrijven pas de eerste twee afleveringen beschikbaar. De derde aflevering van de serie zal op 15 april in Nederland beschikbaar worden, waarna op de website van HBO Max elke week een nieuwe episode online verschijnt.

Tokyo Vice (serie, 2022-): verhaal, informatie en trailer

Dit misdaaddrama, losjes geïnspireerd door het verslag uit de eerste hand van Jake Adelstein, volgt de jonge Amerikaanse journalist wanneer hij afdaalt in de met neon doordrenkte onderbuik van Tokyo in de late jaren 90, waar niets en niemand is wat het lijkt.

TitelTokyo Vice
SoortSerie
Jaar2022-
TaalEngels
Duur1 seizoen met 10 afleveringen
IMDb8,3 uit 2.200 stemmen
CategorieMisdaad, Drama, Thriller
RegisseurRidley Scott
CastAnsel Elgort, Ken Watanabe, Rachel Keller, Hideaki Itō, Show Kasamatsu, Ella Rumpf, Rinko Kikuchi

Synopsis: HBO Max

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.