Aangrijpende film ‘Toen Ik Je Zag’ is sinds vanmorgen te streamen

In 2013 schreef Isa Hoes het boek Toen Ik Je Zag over de depressie van haar man Antonie Kamerling, die hem uiteindelijk het leven kostte, en dit werd een ontzettende bestseller. Tien jaar later vond dit aangrijpende verhaal eindelijk zijn weg naar het witte doek. De film schitterde pas in maart in de bioscoop, maar als je hem vanuit huis wilt kijken is dat nu ook al mogelijk. Sinds donderdag 25 mei vind je het drama in het aanbod van Pathé Thuis.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Depressie zet relatie op scherp in ‘Toen Ik Je Zag’

Toen Ik Je Zag is gebaseerd op het verhaal van Isa Hoes en Antonie Kamerling, maar springt losjes om met de waarheid. Zo heten de hoofdpersonages Esther en Bastiaan. Zij zijn beiden werkzaam als acteur, slepen de ene rol na de andere binnen en wonen met hun kinderen op een idyllische boerderij, maar achter gesloten deuren eist het succesvolle leven zijn tol. Bastiaan kampt met angsten, onzekerheden en een depressie. Terwijl Esther er alles aan doet om haar man te redden, wordt het steeds onduidelijker of dit überhaupt wel mogelijk is.

De hoofdrollen worden vertolkt door Egbert Jan Weeber (Van God Los) en Noortje Herlaar (The Hitman’s Bodyguard). Samen maakten zij een film waar kijkers en critici erg over te spreken zijn. Zo belonen ze hem onder meer met een IMDb-cijfer van een 6,9.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Gebaseerd op de geprezen bestseller van Isa Hoes
2️⃣ Topacteurs Egbert Jan Weber en Noortje Herlaar in de hoofdrollen
3️⃣ Enthousiaste kijkers noemen de film onder meer “krachtig”, “realistisch” en “overtuigend”

‘Toen Ik Je Zag’ kwam vandaag al naar Pathé Thuis

Op donderdag 25 mei voegde TVOD-streamingdienst Pathé Thuis de Nederlandse dramafilm toe aan het aanbod. Vanaf nu kun je hem hier dus kopen (voor €9,99), maar je kunt er ook voor kiezen om twee weken te wachten en de film vanaf donderdag 8 juni voor een lagere prijs te huren. Een abonnement is in ieder geval niet nodig voor het kijken van Toen Ik Je Zag en als je je nu gratis aanmeldt bekijk je je eerste film met tot 60% korting.

Koop je de film bij Pathé Thuis, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

Meer informatie over de film

Acteurskoppel Esther (Noortje Herlaar) en Bastiaan (Egbert-Jan Weeber) leidt op het eerste oog een droomleven. Ze krijgen allebei de ene na de andere fantastische rol aangeboden, wonen met hun kinderen op een idyllische boerderij en zijn nog altijd stralend verliefd op elkaar. Maar er is een andere kant van hun leven die maar weinigen zien. De angsten en gekmakende onzekerheid waar Bastiaan mee kampt, hebben een steeds grotere impact op hem en hun relatie. Uit alle macht probeert Esther om haar grote liefde en haar gezin op de rit te houden, maar de ziekte in Bastiaans hoofd laat zich maar moeilijk bevechten.

TitelToen Ik Je Zag
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 58 minuten
TaalNederlands
CategorieDrama
RegisseurBen Verbong
CastNoortje Herlaar, Egbert-Jan Weeber, David Hofland, Keet Padberg, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Hanne Arendzen

Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.