Nederlandse dramafilm ‘Toen Ik Je Zag’ is vanmorgen verschenen op Netflix

Met het verhaal van Antonie Kamerling zal je misschien wel bekend zijn. In 2013 schreef Isa Hoes het boek Toen Ik Je Zag over haar relatie met de acteur en zanger, die een bipolaire stoornis had die hem uiteindelijk het leven kostte. Dit aangrijpende verhaal is begin dit jaar verfilmd, en nu kun je daar op Netflix al naar kijken.

Kijkers zijn erg enthousiast over ‘Toen Ik Je Zag’

Toen Ik Je Zag is de verfilming van het bekende boek van Isa Hoes, maar de details zijn wel aangepast. Zo heten de hoofdpersonages Esther (Noortje Herlaar) en Bastiaan (Egbert Jan Weeber). Zij ontmoeten elkaar als ze samen in een toneelstuk spelen en worden verliefd. In eerste instantie lijkt hun liefdesverhaal een succes, maar al snel blijkt de mentale gezondheid van Bastiaan roet in het eten te gooien. Hij kampt met angsten, onzekerheden en depressies. Esther probeert wanhopig haar man te redden en hun kinderen te beschermen.

De film verscheen in maart op het witte doek en kijkers waren er erg enthousiast over. Zo belonen ze hem met een IMDb-cijfer van een 6,9 en vliegen de positieve reacties je op social media om de oren. Tip van de kijkers: hou wel zakdoeken gereed, want de aangrijpende film gaat je niet in de koude kleren zitten.

‘Toen Ik Je Zag’ staat nu op Netflix

Op donderdag 24 augustus kwam Toen Ik Je Zag naar Netflix. Na maanden wachten is het dus eindelijk mogelijk om de Nederlandse dramafilm zonder aanvullende kosten vanuit huis kijken. Eerder verscheen de film ook al op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis, waar je hem zonder abonnement kunt huren vanaf €4,99 en kopen voor €9,99.

→ Geen abonnement op Netflix? Bekijk direct Toen Ik Je Zag hier op Pathé Thuis 🍿

Toen Ik Je Zag (2023) | Nu verkrijgbaar op VOD

Meer informatie over de film

Acteurskoppel Esther (Noortje Herlaar) en Bastiaan (Egbert-Jan Weeber) leidt op het eerste oog een droomleven. Ze krijgen allebei de ene na de andere fantastische rol aangeboden, wonen met hun kinderen op een idyllische boerderij en zijn nog altijd stralend verliefd op elkaar. Maar er is een andere kant van hun leven die maar weinigen zien. De angsten en gekmakende onzekerheid waar Bastiaan mee kampt, hebben een steeds grotere impact op hem en hun relatie. Uit alle macht probeert Esther om haar grote liefde en haar gezin op de rit te houden, maar de ziekte in Bastiaans hoofd laat zich maar moeilijk bevechten.

TitelToen Ik Je Zag
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 58 minuten
TaalNederlands
CategorieDrama
RegisseurBen Verbong
CastNoortje Herlaar, Egbert-Jan Weeber, David Hofland, Keet Padberg, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Hanne Arendzen

Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.