Tijdschema van de F1 Grand Prix van Zandvoort 2023 is bekend

Dit weekend racen we in Hongarije, waarna alleen de GP van België nog volgt voor zomerstop van de Formule 1. Direct daarna kleurt heel Nederland oranje voor de F1 Grand Prix van Zandvoort. Het is dé race waar Nederlandse fans ieder seizoen reikhalzend naar uitkijken en waar we onze ‘eigen’ Max Verstappen naar de finish toe kunnen juichen. Veel liefhebbers hebben dan ook het weekend van 25-27 augustus met oranje gemarkeerd in hun agenda. Om niks te hoeven missen van het raceweekend in ons kikkerlandje, zetten we alvast het tijdschema voor de race op een rij. De wedstrijd wordt live uitgezonden op tv en via F1 TV en Viaplay.

→ Meld je nu aan bij Viaplay en kijk met 12,5% korting onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series of krijg 32% korting op F1 TV Pro door te kiezen voor het jaarabonnement ✅

Geschiedenis van de Grand Prix van Zandvoort in het kort

Na een afwezigheid van 36 jaar is Zandvoort weer ‘back on track’ en keerde het in 2021 terug tussen de Grands Prix van het Formule 1-wereldkampioenschap. In eerste instantie zou de racebaan in 2020 al op de agenda verschijnen, maar door de coronapandemie werd dit een jaar uitgesteld. Het gehele circuit is onder handen genomen om aan alle eisen van de Formule 1 te voldoen. Een groot hoogtepunt van de vernieuwde baan is de Arie Luyendykbocht die is omgevormd tot een zogeheten kombocht waar de coureurs overheen kunnen scheuren.

De vorige Grand Prix van Zandvoort vond op 4 september 2022 plaats. Daarmee was het de vijftiende race van het seizoen. Net als in 2021 kleurde heel Zandvoort dit jaar weer oranje. De sfeer zat er goed in onder de duizenden F1 fans langs het circuit, maar het feestje kon pas écht beginnen toen Max Verstappen zowel de poleposition als uiteindelijk de winst wist te pakken. De inmiddels tweevoudig wereldkampioen deelde het podium met twee snelheidsduivels van respectievelijk Mercedes en Ferrari: George Russell (2e) en Charles Leclerc (3e).

Schema F1 Zandvoort: hoe laat beginnen de races?

De F1-race in Zandvoort staat als eerste Grand Prix na de zomerstop op de planning. Vrije training #1 en #2 vinden plaats op vrijdag 25 augustus 2023, waarna VT3 en de kwalificatie op zaterdag 26 augustus gepland zijn. De startopstelling wordt tussen 15-16 uur bepaald. In de onderstaande tabel zijn alle tijden te vinden waarop deze onderdelen plaatsvinden, zodat jij niks van het Nederlandse raceweekend hoeft te missen.

SessieDatumTijd
1️⃣ Eerste vrije trainingVrijdag 25 augustus12:30-13:30
2️⃣ Tweede vrije trainingVrijdag 25 augustus16:00-17:00
3️⃣ Derde vrije trainingZaterdag 26 augustus11:30-12:30
🥇 KwalificatieZaterdag 26 augustus15:00-16:00
🏎 RaceZondag 27 augustus15:00-17:00

Tickets voor de Formule 1 Grand Prix van Zandvoort in 2023

Wil je dit jaar alle coureurs live zien scheuren op het circuit? Op verschillende websites zijn er nu tickets te koop voor de GP in Zandvoort. Zo vind je op de onderstaande ticketwebsite de data en kaarten voor zowel de vrije trainingen, als de kwalificatie en de grote race op zondag.

→ Ga direct naar de GP van Zandvoort op de officiële website van P1Travel.com om de tickets voor dit F1-jaar te bekijken 🎟️


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.