Nieuwe documentaire van Tiger King-rivale Carole Baskin nu te zien: ‘Cage Fight’

Binnenkort verschijnt het tweede seizoen van Tiger King, één van Netflix’ meest bekeken series aller tijden, op de streamingdienst. In aanloop naar de nieuwe afleveringen lanceert discovery+ een unieke documentaire over Joe Exotic’s rivale en dierenbeschermer Carole Baskin. In Carole Baskin’s Cage Fight gaat zij op onderzoek uit op zijn terrein om sporen van dierenmisbruik bloot te leggen. Vanaf 17 november 2021 is de tweedelige docu exclusief bij Discovery’s streamingdienst te zien.

Documentaire ‘Carole Baskin’s Cage Fight’ is vanaf 17 november 2021 te zien op discovery+

Het is 20 maart 2020, de start van de lockdown door de coronapandemie, wanneer de spraakmakende Netflix-documentaire Tiger King op de streamingdienst verschijnt. Iedereen zit thuis voor de televisie en al snel wordt het één van de best bekeken series op de streamingdienst aller tijden. De excentrieke Joe Exotic staat in deze docuserie tegenover Carole Baskin. Hij runt de omstreden dierentuin G.W. Zoo met talloze tijgers, zij is dierenbeschermer.

Nu komt Carole Baskin uitgebreid aan het woord in een gloednieuwe tweedelige documentaire: Carole Baskin’s Cage Fight. Hierin maken we kennis met een hele andere kant van de dierenactivist. We zien hoe zij samen met haar echtgenoot en organisatie Big Cat Rescue onderzoek doet naar de behandeling van de wilde dieren – werk waarbij ze regelmatig in directe confrontatie komt met de gevaarlijke personen achter deze business. In de documentaire graaft ze ook letterlijk in de nalatenschap van Joe Exotic. Ze gaat op zoek naar bewijs dat de tijgers in zijn dierentuin ernstig verwaarloosd werden en dit leidt tot opzienbarende onthullingen. Vanaf woensdag 17 november 2021 is Carole Baskin’s Cage Fight exclusief te zien op discovery+.

Dierenbeschermer Carole Baskin gaat op onderzoek uit: verwaarloosde Joe Exotic zijn tijgers?

Met de hulp van de gepensioneerde rechercheur Griff Garrison onderzoekt Baskin in deze documentaire het terrein van de G.W. Zoo op bewijs van dierenhandel en -misbruik, waarbij ze enkele schokkende zaken blootlegt. Hierin krijgt ze hulp van een opmerkelijke bron: het nichtje van Joe Exotic. Deze Chealsi bracht een groot deel van haar jeugd door bij de G.W. Zoo en weet zo heel precies wat er achter de schermen gebeurde. Chealsi leidt Baskin en de onderzoekers naar verschillende gebieden in de dierentuin op zoek naar bewijsmateriaal, zoals dierlijke resten, en enkele andere ongelooflijke vondsten.

Daarnaast verzamelen Baskin en haar onderzoekers bewijs tegen illegale dierentours en dierenmishandeling in andere dierentuinen. Wat ze ontdekken is schokkend en laat zien hoe het er werkelijk aan toe gaat in de wereld van de dierenhandel, wat zelfs leidt naar een spoor van een voormalige drugsdealer in Miami. Zelf vertelt Carole het volgende over de documentaire:

“Dit is een unieke kans voor het publiek om ‘achter de schermen’ te kijken hoe wij de louche welpenknuffelaars ontmaskeren plus de dierentuinen waarvan wij menen dat ze de dieren mishandelen. Dit is ons echte werk in een gevaarlijke wereld. De kijkers zien hoe onze mensen worden bedreigd, hoe geweren op ons worden gericht en hoe er op onze drones wordt geschoten.” – Carole Baskin

Alles over discovery+

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsis & Beeld: Discovery