ThrillFlix | Overzicht van een klassieke en sensationele streamingdienst

Streamingdiensten maken het ons als film- en serieliefhebber een stuk makkelijker om van de nieuwste content te genieten. Toch zijn er ook mensen die een wat specifiekere smaak hebben. Zij kijken bijvoorbeeld liever naar klassiekers of onafhankelijke films. Dit soort titels zijn helaas volgens velen ondervertegenwoordigd op de meeste streamingdiensten. Vandaar dat een groep filmfans besloot om ThrillFlix op te richten. De streamingdienst wordt gekarakteriseerd door de focus op klassieke en sensationele films, waaronder een aanzienlijke hoeveelheid thrillers, classics, horrorfilms, en sci-fi.

Thrillflix aanbod

ThrillFlix is een nieuwe streamingdienst die zich met name richt op onafhankelijke films. Verwacht dus geen grote titels als Star Wars of Avengers: Endgame, maar eerder de onontdekte pareltjes. Al zal je ook een aantal klassiekers tussen het aanbod terug kunnen vinden.

Met name liefhebbers van ouderwetse horrorfilms zullen aan hun trekken komen, al zijn bijvoorbeeld ook de genres martial arts en western vertegenwoordigd. Er verschijnt ook eens in de zoveel tijd een video die gemaakt is door de mensen achter de streamingdienst zelf. Hierin krijg je enkele tips op het gebied van films maar ook van films maken.

Daarnaast blijft de dienst zichzelf uitbreiden en komen er maandelijks nieuwe titels bij. Het gaat hier om films van zowel Europese, Amerikaanse als Aziatische komaf. Ideaal dus om nieuwe dingen te kunnen ontdekken. Wanneer er nieuwe films worden toegevoegd, dan is dit te zien via de ThrillFlix pagina’s op Instagram en Facebook.

Kosten ThrillFlix

ThrillFlix kost slechts 6,99 dollar per maand, wat in euro’s ongeveer 6,20 is. Dit is voordeliger dan Netflix, waarbij het goedkoopste abonnement momenteel €7,99 kost. Amazon Prime is met zijn €5,99 per maand echter weer goedkoper. Ook kun je ThrillFlix eerst 7 dagen gratis uitproberen, waardoor je jezelf in eerste instantie nog geen zorgen hoeft te maken over de prijs.

De drie oprichters achter het project zijn acteur Anton Zwijsen, cameraman Luc de Buck en filmregisseur Johan Vandewoestijne, ook wel bekend als James Desert. Er staan van die laatste uiteraard ook enkele films op de dienst.

Meer informatie en een kijkje in het aanbod kun je zien op de website van ThrillFlix.

Aanbod streamingdiensten in Nederland

Streamwijzer vergelijkt het aanbod van de streamingdiensten in Nederland. Momenteel is er overzicht van films en series op NetflixVideolandZiggo GO Movies & SeriesAmazon Prime Video, Film1, NPO Start Plus en NLZIET. Het aanbod per streamingdienst vind je hier:

Dit artikel is geschreven door gastblogger CineMartijn. Wil jij ook gastblogs schrijven voor Streamwijzer? Ga dan naar Gastblog om je blog in te leveren of kom met ons in contact via Over Streamwijzer.