‘Thor: Love and Thunder’ staat vanaf vandaag op Disney+

Was jij al halsreikend aan het uitkijken naar de lancering van de nieuwe Marvel-film Thor: Love and Thunder op Disney+? Dan kan het genieten nu beginnen, want de streamingdienst heeft de releasedatum bereikt voor deze film. Het is namelijk een ‘Disney Plus Day’ Première.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en kijk met 77% korting de eerste maand naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘Thor: Love and Thunder’ krijgt Disney Plus Day Première op 8 september

Het is tijd voor alweer de derde verjaardag van streamingdienst Disney+. Vorig jaar werd dit voor het eerst gevierd met een speciaal evenement, waarbij net als dit jaar werd gestrooid met een kortingsactie, veel nieuwe films & series en eerste inkijkjes in aankomende releases op het video on demand-platform.

Dit jaar is 8 september 2022 de dag waarop Disney Plus Day wordt georganiseerd en zojuist heeft Disney+ de onderstaande kalender met een aantal van de lanceringen gepubliceerd. Onder deze titels vallen o.a. Cars op Rondreis, Pinocchio en Marvel Studios’ Thor: Love and Thunder. Eerder lieten wij in onze recensie van de film al weten dat wij dit de perfecte zomerse actiefilm vonden en binnenkort zal hij dus voor iedereen vanuit de eigen thuisbioscoop te streamen zijn.

Latere releasedatum dan vorige Marvel-films op Disney+

Met deze releasedatum is er gekozen voor een gat van 65 dagen tussen de bioscooppremière en streamingrelease in Nederland. Thor: Love and Thunder was namelijk op 5 juli voor het eerst op het witte doek te bewonderen. Eerder hield Disney+ doorgaans 70 dagen aan als wachttijd voor een lancering op het video on demand-platform, maar toch is de periode van 65 dagen korter dan we inmiddels gewend zijn geworden.

De laatste tijd koos de streamingdienst van The Walt Disney Company namelijk steeds vaker voor 49 dagen (7 weken) tussen de bioscoop en online datum. Hiermee leek Disney+ de streamingdienst HBO Max achterna te gaan, maar die heeft recentelijk besloten hun wachttijd van 45 dagen weer te verlengen. Of Disney+ ook weer naar langere gaten tussen bioscoop en streaming toewerkt of dat een première op Disney Plus Day gewoon goed uitkwam in de planning, is momenteel niet bekend.

Verhaal, informatie en trailer van de film

In Thor: Love and Thunder van Marvel Studios vinden we de God van de Donder (Chris Hemsworth) terug op een reis die hij nog nooit heeft meegemaakt: een zoektocht naar innerlijke vrede. Maar het pensioen van Thor wordt abrupt onderbroken door een galactische moordenaar die bekend staat als Gorr de Godenslachter, die de uitroeiing van de goden nastreeft.

Om de dreiging het hoofd te bieden roept Thor de hulp in van koning Valkyrie, Korg en zijn ex-vriendin Jane Foster, die – tot Thors verbazing – op onverklaarbare wijze zijn magische hamer, Mjolnir, hanteert als de Machtige Thor. Samen beginnen ze aan een aangrijpend kosmisch avontuur om het mysterie rondom de wraak van de Godenslachter te ontrafelen. Gezamenlijk proberen ze hem te stoppen voordat het te laat is.

TitelThor: Love and Thunder
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 59 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur
IMDb6,7 uit 167.000 stemmen
RegisseurTaika Waititi
CastChris Hemsworth, Christian Bale, Tessa Thompason, Natalie Portman, Matt Damon, Chris Pratt, Taika Waititi


Synopsis: Disney+