Alle Thor-films in chronologische volgorde (en waar je ze kijkt)

Thor is al sinds 2011 een van de populairste superhelden van het Marvel Cinematic Universe. Maar als je nieuw bent in dit wereldje of eens een keer alle Thor-films achter elkaar wil bekijken, is het wel handig om te weten waar je moet beginnen. Oftewel: wat is de chronologische volgorde van alle Thor-films? In dit artikel zetten we dit op een rijtje en laten we zien dat de films allemaal online te streamen zijn via Disney+ en Pathé Thuis.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Chronologische volgorde van alle Thor-films

Thor is naast de dondergod uit de Noorse mythologie natuurlijk ook een van de bekendste superhelden uit de Marvel Comics. Hij wordt vertolkt door Chris Hemsworth en verscheen voor het eerst in de film Thor in 2011. Daarna kreeg hij nog drie andere eigen films, waaronder Thor: Love and Thunder uit 2022. Ook in de Avengers-films zie je hem standaard voorbijkomen.

Inmiddels heeft Thor in acht films zijn opwachting gemaakt. Als je wil weten wat de juiste chronologische volgorde van deze films is en in welke films Chris Hemsworth allemaal verschijnt als de superheld, hebben we hieronder een overzicht voor je gemaakt.

VolgordeTitelJaar in verhaallijnReleasejaarStreamingdiensten
1Thor20112011Bekijk direct op Disney+Bekijk direct op Pathé Thuis
2The Avengers20122012Bekijk direct op Disney+Bekijk direct op Pathé Thuis
3Thor: The Dark World20132013Bekijk direct op Disney+Bekijk direct op Pathé Thuis
4Avengers: Age of Ultron20152015Bekijk direct op Disney+Bekijk direct op Pathé Thuis
5Thor: Ragnarok20172017Bekijk direct op Disney+Bekijk direct op Pathé Thuis
6Avengers: Infinity War20172018Bekijk direct op Disney+Bekijk direct op Pathé Thuis
7Avengers: Endgame2018-20232019Bekijk direct op Disney+Bekijk direct op Pathé Thuis
8Thor: Love and Thunder20252022Bekijk direct op Disney+Bekijk direct op Pathé Thuis

Waar zijn de Thor-films te bekijken?

Net zoals alle andere Marvel-titels zijn de films waarin Thor verschijnt allemaal op Disney+ te vinden. Hier kun je de superheldenfilms zonder aanvullende kosten streamen en kun je ze zo vaak kijken als je wilt.

Daarnaast zijn deze films ook te bekijken op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Hier vind je een complete collectie met alle Marvel-films, die je individueel kunt huren en kopen. Een abonnement is niet nodig om hier titels te streamen.

→ Heb je geen Disney+? Bekijk de Thor-films hier op Pathé Thuis 🍿

Andere Marvel-films op chronologische volgorde kijken

Het Marvel Cinematic Universe houdt natuurlijk niet op bij de acht Thor-films. Inmiddels zijn er over alle superhelden tezamen maar liefst 32 films en 8 series gemaakt. De periode waarover de films zich afspelen is een hele tijd, namelijk van 1942 tot 2025. Als je alle films en series een keer wil checken, moet je beginnen met Captain America: The First Avenger en eindigen met de serie Secret Invasion.

📺 De juiste kijkvolgorde weten? Lees het artikel → Alle Marvel films & series in chronologische volgorde (en waar je ze online kijkt)

Andere legendarische filmreeksen

Nu het duidelijk is in welke volgorde je de Thor-films het beste kunt bekijken, ben je misschien ook wel geïnteresseerd in een zelfde soort geheugensteuntje voor andere fantastische filmreeksen. Eerder hebben wij bijvoorbeeld al de ultieme volgorde van alle X-Men-films en de juiste volgorde van alle Spider-Man films op een rij gezet. Ideaal voor je volgende filmmarathon, al mag je dan wel flink wat ruimte vrijmaken in je agenda. Veel kijkplezier!

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.