Viaplay lanceert nieuwe serie over Boris Johnson: ‘This England’

Van 24 juli 2019 tot 6 september 2022 was Boris Johnson de premier van het Verenigd Koninkrijk, een periode waarin hij regelmatig in het nieuws kwam vanwege zijn controversiële persoonlijke en politieke leven. Viaplay heeft laten weten dat zij deze roerige periode hebben verfilmd in de gloednieuwe serie This England, met Kenneth Branagh in de rol van Boris Johnson. De serie kwam op donderdag 29 september naar de streamingdienst.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Serie over Boris Johnsons premierschap nu op Viaplay te zien

Hoewel Boris Johnson op dit moment niet langer meer de premier van het Verenigd Koninkrijk is, heeft hij wel een aantal roerige jaren achter de rug. De Brexit is slechts één van de dingen die tijdens zijn premierschap gebeurd zijn. Viaplay komt nu met een serie die zich vooral richt op de tumultueuze eerste maanden van de coronapandemie en laat zien hoe Boris Johnson in deze tijd geworsteld heeft met zijn controversiële politieke en persoonlijke leven. De serie is gebaseerd op getuigenissen van personen die in deze periode dicht bij de oud-premier hebben gestaan.

Kenneth Branagh, die je misschien wel kent van zijn rol als Poirot in Murder on the Orient Express en Death on the Nile, kruipt voor deze dramaserie in de huid van Johnson. Andere acteurs die je gaat terugzien zijn Ophelia Lovibond, Andrew Buchan and Simon Paisley Day.

Drie redenen om deze serie te kijken:
1️⃣ Topacteur Kenneth Branagh in de hoofdrol
2️⃣ Uniek inkijkje in het tumultueuze premierschap van Boris Johnson
3️⃣ Van de maker van de geprezen serie The Trip

‘This England’ ging op 29 september 2022 in première bij Viaplay

This England zal bestaan uit zes afleveringen. De eerste twee episodes zijn sinds donderdag de 29e te zien, waarna elke week een nieuwe aflevering volgt. In eerste instantie zou de serie op 21 september al verschijnen, maar door het overlijden van Queen Elizabeth II werd de lancering een week uitgesteld. Ben je benieuwd geworden? Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

Verhaal en informatie van de serie

Volgt de gebeurtenissen rond de tumultueuze eerste maanden van Boris Johnson als premier, terwijl hij worstelt met Covid-19, Brexit, en een controversieel persoonlijk en politiek leven.

TitelThis England
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 6 afleveringen
TaalEngels
CategorieDrama, Biografie
RegisseursJulian Jarrold, Michael Winterbottom
CastKenneth Branagh, Ophelia Lovibond, Derek Barr, James Livingstone, Andrew Buchan, Tim Goodman, Alec Nicholls, James Corrigan, Rachel Sophia-Anthony, Simon Kunz, Greta Bellamacina, Simon Paisley Day

Synopsis: Viaplay

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.