‘The Whale’ is eindelijk te streamen en kijkers zijn lovend: “Zeer indrukwekkend”

2023 was qua Oscars natuurlijk het jaar van zevenvoudig winnaar Everything Everywhere All At Once, maar ook zeker van acteur Brendan Fraser. Hij mocht voor zijn hoofdrol in The Whale een gouden beeldje mee naar huis nemen en maakte hiermee zijn comeback in Hollywood. De film draait om een vader met obesitas die probeert de band met zijn dochter te herstellen en werd ook door kijkers bijzonder lovend ontvangen, zo blijkt uit de reacties op social media. En goed nieuws: vanaf vandaag bekijk hem voor het eerst vanuit huis bij Pathé Thuis.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Hier gaat de geprezen film ‘The Whale’ over

Charlie is aan huis gekluisterd omdat hij door zijn ernstige overgewicht alles is kwijtgeraakt. Zijn sociale contacten beperken zich tot zijn verpleger en zijn studenten, die hij als hoogleraar Engels alleen via een schermpje te woord staat. In een laatste poging om tóch nog iets van zijn leven te maken, probeert hij wanhopig het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie te herstellen.

The Whale is een film van de geprezen regisseur Darren Aronofsky (Black Swan), die zich voor het script baseerde op een toneelstuk van Samuel D. Hunter. Naast Brendan Fraser zijn er ook rollen voor Sadie Sink (Stranger Things) en Hong Chau (The Night Agent).

Reacties van kijkers zijn positief: “Hartverscheurend”

De film werd dus door zowel kijkers als critici geprezen. Dit blijkt onder meer uit het grandioze IMDb-cijfer van een 7,7 (uit ruim 138.000 stemmen) en de Audience Score op Rotten Tomatoes van maar liefst 91%. Ook Nederlandse kijkers zijn erg positief over het drama. Hieronder vind je een greep uit de reacties op social media.

Bekijk hieronder direct de trailer

Heb je deze Nederlandse film nog niet gezien? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bezoek direct de filmpagina van The Whale op Pathé Thuis, waar je hem kunt kopen (voor €9,99) en kunt huren (vanaf €4,99).

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.