Netflix Nederland heeft via Twitter bekendgemaakt dat The Walking Dead, de vaakst illegaal gedownloade serie van 2018, terugkomt op de streamingdienst! Tot oktober 2017 stond The Walking Dead op Netflix Nederland, maar toen is de populaire serie helaas verwijderd. In Nederland is de serie momenteel ook niet legaal te streamen via Videoland, Ziggo GO Movies & Series en Amazon Prime Video. Het is nog niet bekend wanneer de serie op Netflix komt en welke seizoenen zullen verschijnen, maar via Twitter zegt @NetflixNL dat het snel zal zijn. Tot dat moment kunnen de echte fans hier alle seizoenen bestellen.

The Walking Dead op Netflix Nederland

Via het Twitter account van Netflix Nederland is als reactie op de vraag ‘@NetflixNL komt The Walking Dead ooit nog terug??’ gegeven dat er mooi nieuws voor deze zaterdagochtend. Het antwoord is namelijk JA! The Walking Dead komt terug op Netflix Nederland!

Er worden hier door Netflix nog geen specifieke uitingen gedaan over wanneer de populaire serie weer op Netflix Nederland te zien is. Bij de vervolgvraag wanneer The Walking Dead terugkomt op Netflix laat het Twitteraccount weten: ‘Snel.’

The Walking Dead

The Walking Dead wordt door AMC niet omschreven als horror, maar eerder als een serie in de categorie drama. Het verhaal gaat niet over het uitroeien van walkers, maar eigenlijk meer over de toestand van mensen die proberen te overleven in zeer extreme omstandigheden. Zij zijn op zoek naar een veilige plaats waar ze schuilen van de zombies.

De personages veranderen zeer sterk tijdens de serie. Hun karakters en onderling vertrouwen zijn onderhevig aan sterke veranderingen, en ook komen meerdere ethische kwesties aan bod. Behalve dat zijn er geschillen over meningsverschillen tussen verschillende mensen. Op het begin lijkt de groep hecht te worden, maar iedereen handelt meer en meer op zijn of haar eigen houtje. Verder groeit het wantrouwen tussen de overlevenden, wat bijzonder gevaarlijk kan zijn door het wantrouwen tussen overlevenden van de zombie uitbraak. De zombies worden overigens met verschillende woorden aangesproken. Ze worden niet alleen walkers genoemd, maar ook lame-brains, roamers, lurkers, biters, en floaters. Het woord zombie wordt in de hele serie nooit uitgesproken.

Het genre van de serie wordt dus samengevat als drama, post-apocalyptische fictie, en thriller. De speelduur van een aflevering is 42 tot 67 minuten, en de serie is bedacht door Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard. De ontwikkelaar is Frank Darabont. Er zijn 123 afleveringen van The Walking Dead verspreid over 9 seizoenen. De serie komt uit de Verenigde Staten en is in het Engels opgenomen. 31 oktober 2010 werd de eerste aflevering uitgezonden.

Helaas staat op Netflix The Walking Dead nu dus nog niet en is het ook niet legaal te kijken op andere streamingplatforms zoals Videoland, Ziggo GO Movies & Series en Amazon Prime Video. The Walking Dead krijgt de volgende indrukwekkende scores op de grote platforms: IMDb 8.3 uit 10 en Tomatometer 80% uit 100. Echte fans kunnen hier alle seizoenen bestellen. Kijk hieronder ook de trailer van The Walking Dead!

Trailer

Wanneer komt The Walking Dead op Netflix Nederland?

Netflix heeft via haar Twitter account in Nederland laten weten dat de populaire serie na het vertrek in oktober 2017 weer terugkomt op de streamingdienst. Daarbij laat de streamingdienst weten dat de serie ‘Snel.’ weer te kijken zal zijn op Netflix.

Netflix Aanbod

Het volledige online aanbod van alle streamingdiensten in Nederland is te vinden in de categorie online. Als je enkel naar de films en series van Netflix op zoek bent vind je die in het Netflix aanbod. Ook vind je op Streamwijzer het Videoland aanbod, Ziggo GO Movies & Series aanbod en Amazon Prime Video Nederland aanbod.