Seizoen 3 van ‘The Summer I Turned Pretty’: alles wat je moet weten

Het is alweer een zomer geleden sinds we konden genieten van seizoen 2 van The Summer I Turned Pretty. De coming-of-age-serie op Amazon Prime Video verscheen voor het eerst in 2022 en volgt het leven van Belly. Nog voor het einde van het tweede seizoen werd bekend dat Belly, Conrad en Jeremiah terugkeren voor seizoen 3. Maar op welke datum? Wat kunnen we verwachten van het nieuwe seizoen? Let op: dit artikel bevat mogelijk spoilers over het eerder verschenen seizoen.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

‘The Summer I Turned Pretty’ keert terug voor een nieuwe zomer

Op 14 juli 2023 verscheen seizoen 2 van The Summer I Turned Pretty op Amazon Prime Video. Hierin stond de keuze tussen Conrad en Jeremiah centraal. Nog voor de seizoensfinale werd bekend dat de serie terugkeert voor een derde seizoen. De verlenging komt niet als een verrassing. De serie is namelijk gebaseerd op de populaire boekenreeks van Jenny Han en die bestaat uit drie boeken. De eerste twee zijn inmiddels vertaald naar een eerste en tweede seizoen, dus eigenlijk kon seizoen 3 niet uitblijven. Bovendien is dit een van de populairste series van Prime Video.

Op welke datum verschijnt seizoen 3?

In de zomer van 2022 en 2023 verscheen er een seizoen van The Summer I Turned Pretty. Het zou dus logisch zijn geweest als seizoen 3 in de zomer van 2024 zou verschijnen. Helaas is dit niet het geval en moeten we het deze zomer doen zonder nieuwe afleveringen. Op 14 mei 2024 werd namelijk bekend dat seizoen 3 in de zomer van 2025 op Amazon Prime Video komt. Hoewel we dus langer moeten wachten, is er ook goed nieuws. We kunnen op maar liefst 11 nieuwe afleveringen rekenen. Dit zijn er 3 meer dan de vorige reeksen.

Verhaal van seizoen 3

The Summer I Turned Pretty volgt het verhaal van de 16-jarige Belly. Iedere zomer brengt zij door met haar moeder Laurel, oudere broer Steven, haar moeders beste jeugdvriendin Susannah en zonen Conrad en Jeremiah in het fictieve stadje Cousins Beach. Uitgerekend met de twee broers raakt ze in een ingewikkelde driehoeksverhouding.

Hoewel er nog geen trailer is verschenen, kunnen we wel al raden waar seizoen 3 over zal gaan. De serie volgt namelijk de verhaallijn van de boeken. Seizoen drie zal dus naar verwachting gebaseerd zijn op het boek We’ll Always Have Summer. Belly is al twee jaar samen met Jeremiah. Conrad heeft echter spijt dat hij haar heeft laten gaan. Wanneer Jeremiah een ongelofelijke fout maakt, vraagt Belly zich af of ze wel echt voor elkaar zijn bestemd. Ze zal nu echt de keuze moeten maken wie voor altijd haar hart heeft.

Wie zitten er in de cast?

In seizoen 3 keert de originele cast uiteraard terug, dus dit betekent dat Lola Tung, Christopher Briney en Gavin Casalegno er gewoon weer bij zijn. Ook Sean Kaufman, Jackie Chung, Alfredo Narciso, Colin Ferguson, Tom Everett Scott, David Lacono en Rain Spencer zijn weer van de partij. Nieuwe personages zoals tante Julia (Kyra Sedgwick) en Skye (Elsie Fisher) kunnen mogelijk ook terugkeren in de nieuwe afleveringen. Ook zien we naar alle waarschijnlijkheid Rachel Blanchard als Susannah Fisher in flashbacks terug.

Meer informatie over de serie

The Summer I Turned Pretty is een drama over meerdere generaties dat draait om een driehoeksverhouding tussen een meisje en twee broers, de steeds veranderende relatie tussen moeders en hun kinderen, en de blijvende kracht van sterke vrouwelijke vriendschap. Het is een coming-of-age-verhaal over eerste liefde, eerste liefdesverdriet, en de magie van die ene perfecte zomer.

TitelThe Summer I Turned Pretty
Jaar2022-
SoortSerie
Duur3 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Romantiek
RegisseurJesse Peretz
CastLola Tung, Jackie Chung, Rachel Blanchard, Christopher Briney, Gavin Casalegno, Sean Kaufman, Alfredo Narciso, Minnie Mills, Colin Ferguson, Tom Everett Scott, Rain Spencer, JP Lambert, Summer Madison, David Iacono, Sarah Hudson, Rea DeRosa, Al Vicente
KijkenBekijk nu 30 dagen gratis via Amazon Prime Video

Synopsis: Amazon Prime Video

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.