Live stream: The Streamers 2022 gratis online kijken | Zaterdag 17 september

Het weekend van 16, 17 en 18 september 2022 is aangebroken en het concert van The Streamers wordt nu voor het eerst voor livepubliek gespeeld in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Ze hebben nu al bekendgemaakt dat vaker te gaan doen, want voor oktober 2023 staat er ook al een nieuw concert op de planning in het Gelredome in Arnhem. Maar eerst kijken we uit naar het optreden dit weekend, wat tevens met een live stream gratis online te kijken zal zijn vanavond op zaterdag 17 september 2022.

Concert van The Streamers is gratis live te zien vanavond (zaterdag 17 september 2022)

The Streamers werden tijdens de coronapandemie opgericht met het idee om gratis concerten via live streams te geven tijdens lockdowns. Inmiddels bestaat de band uit de volgende artiesten: Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Snelle, Maan, Suzan & Freek, Rolf Sanchez, Ronnie Flex, Thomas Acda, Typhoon, Diggy Dex, Miss Montreal, Nick Schilder, Simon Keizer, Paul de Munnik, Danny Vera, VanVelzen, Paul de Leeuw, Roel van Velzen en Emma Heesters. Ook doet Frank Lammers mee als manager van de groep, onder andere bekend als Ferry Bouman in de Netflix-serie Undercover, Gerri van Vlokhoven in Groeten van Gerri (2020) + Herrie in Huize Gerri (2021) op Pathé Thuis, de voice-over van Familie Gillis: Massa is Kassa op NLZIET en natuurlijk als de man uit de Jumbo-reclames.

Ze gaven gisteren hun eerste concert met livepubliek voor een bomvol Olympisch Stadion in Amsterdam op vrijdag 16 september en ook op zaterdag 17 en zondag 18 september 2022 hebben ze een voorstelling. Het middelste concert, vanavond op zaterdag, zal wederom via een gratis live stream te volgen zijn. Verderop in dit artikel vind je op welke tijd je klaar kunt zitten voor de uitzending en hoe je stap voor stap het optreden volgt.

Hoe laat begint het concert? En de documentaire ervoor?

Volgens de officiële website van The Streamers is het eerste moment dat het mogelijk zal zijn om in schakelen op de gratis livestream vanavond (op zaterdag 17 september) om 18:15 uur. Dan zal namelijk de documentaire ‘Het Verhaal van The Streamers’ uitgezonden worden. Hierin vertellen alle bandleden hun verhaal en zullen er nooit eerder vertoonde beelden voor je klaarstaan.

Op de website van The Streamers is te leven dat de livestream van het daadwerkelijke concert vervolgens zal worden geopend om 19:45 uur. Het optreden begint om 20:00 uur en de livestream duurt ongeveer 2½ uur, dus tot 22:30 uur.

Stap voor stap uitleg: live online naar het concert van The Streamers 2022 kijken

Hieronder vind je een stap voor stap uitleg om live via internet naar het concert van The Streamers op zaterdag 17 september 2022 te kijken. Verderop in het artikel vind je ook hoe je dit via het grote scherm van je televisie kunt doen.

  1. Ga naar de website https://thestreamers.nl/.
  2. Klik op ‘Bestel nu jouw gratis kaart’.
  3. Je kunt nu klikken op ‘Geen bijdrage’ om een gratis kaart te claimen, maar het wordt natuurlijk enorm gewaardeerd om te kiezen voor een bedrag van €5, €10, €25 of €50 voor de fooienpot. Met de opbrengst wordt de livestream bekostigd en wordt er een muziekstudio in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam gebouwd.
  4. Klik op ‘Volgende – Winkelwagen’.
  5. Klik op ‘Afrekenen’. Als je voor een gratis kaart hebt gekozen, zul je natuurlijk niets hoeven betalen.
  6. Vul je persoonsgegevens in. De velden met een rode stip zijn verplicht: ‘Voornaam’, ‘Achternaam’, ‘E-mail’ en ‘Land’.
  7. Klik op ‘Bevestig’. Nu krijg je automatisch een mailtje met alle informatie.
  8. Bekijk de live stream op zaterdag 17 september 2022 vanaf 18:15 (documentaire) of vanaf 19:45 uur (concert) via https://www.thestreamers.live/asset/olympischstadion 🎵

Kun je het concert van The Streamers ook later terugkijken?

Inmiddels is zaterdag 17 september 2022 alweer voorbijgegaan en het concert van The Streamers is afgelopen. Mocht je de live stream gemist hebben, dan ben je vast benieuwd of het nog mogelijk is om het optreden online terug te kijken. Helaas moeten we je teleurstellen, want het concert was alleen live te streamen. Dat laat de organisatie via de officiële website weten: “Het is niet mogelijk om de livestream of documentaire terug te kijken.”

Zoals hiervoor werd geschreven, hebben The Streamers al aangekondigd om in ieder geval volgend jaar weer op te gaan treden. Wellicht zullen er in de tussentijd of voor erna nog meer optredens georganiseerd worden, maar dit is momenteel nog niet bekend. Bij Streamwijzer houden we je op de hoogte van alles over films en series, maar ook over het streamen van podcasts, luisterboeken, sportuitzendingen, concerten en nog veel meer. We laten het dan ook als eerste weten via je mail, en tevens op onze website en social media kanalen, als meer naar buiten gebracht wordt over een volgend optreden van de gelegenheidsband.

Zo kun je het concert van The Streamers op tv kijken

Allereerst is het belangrijk om de veelgestelde vraag van veel fans te beantwoorden: wordt het concert van The Streamers ook uitgezonden op tv? Het antwoord heeft twee kanten. Nee, het optreden wordt jammer genoeg niet op lineaire televisie uitgezonden. Maar ja, het is wel mogelijk om via je tv naar het concert te kijken.

Je kunt de uitzending namelijk casten naar je tv met een ChromecastApple TV of Fire TV Stick op het grote scherm. Zo stream je eenvoudig vanaf een apparaat met een webbrowser, zoals je telefoon of laptop, de uitzending naar je televisie. Dit werkt gewoon hetzelfde als wanneer je een films of serie via je telefoon op tv zou kijken.

Mocht je zo’n apparaatje voor casten niet hebben en niet willen of kunnen aanschaffen, dan is het soms ook mogelijk om een laptop via een snoer te verbinden aan de televisie. Zorg hiervoor wel dat je de goede aansluitingen hebt bij beide apparaten. Dan kun je bijvoorbeeld met een HDMI-kabel op het grote scherm naar de stream kijken.

In de onderstaande video beleef je alvast wat voorpret voor het allereerste concert met livepubliek van The Streamers. Om met de woorden van Frank Lammers te spreken: “Dit is nu al hét evenement van 2022.” 🥳


Afbeelding ter illustratie