Waargebeurde misdaadserie ‘The Staircase’ (2022) is nu te zien op HBO Max

Vanaf vandaag kun je op HBO Max genieten van de waargebeurde misdaadserie The Staircase. De eerste drie afleveringen kwamen vanochtend online op de streamingsdienst; de komende vijf weken wordt er iedere vrijdag een nieuwe episode gelanceerd. Deze bloedstollende misdaadserie, die dus gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, schijnt zijn eigen licht op de moordzaak rondom Kathleen Peterson.

‘The Staircase’ (2022) vanaf vrijdag 6 mei te zien op HBO Max

In 2004 verscheen er al een documentaire met dezelfde naam, maar nu brengt HBO Max een intense miniserie uit over romanschrijver Michael Peterson en de moordzaak van zijn vrouw. Dit waargebeurde verhaal houdt de gemoederen al lang bezig, eigenlijk al sinds het dode lichaam van Kathleen Peterson in 2001 onderaan de trap van haar huis werd gevonden en haar man Michael Peterson werd aangewezen als hoofdverdachte in deze zaak.

De misdaadserie, geregisseerd door Antonio Campos (The Devil All The Time), volgt drie verhaallijnen: de dagen voor Kathleens dood, de nasleep van van haar dood en het proces, dat uiteindelijk wel 16 jaar duurde. Hiermee wordt dus een een brede kijk geboden op dit fascinerende verhaal en worden er nieuwe theorieën geïntroduceerd. De serie gaat op vrijdag 6 mei van start en is tot en met vrijdag 10 juni wekelijks met één nieuwe episode van de in totaal acht afleveringen te zien op HBO Max. Het volledige uitzendschema vind je hieronder.

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“Death on the Staircase”Vrijdag6 mei 2022
2“Murder, He Wrote”Vrijdag6 mei 2022
3“Voids Part I”Vrijdag6 mei 2022
4NNBVrijdag13 mei 2022
5NNBVrijdag20 mei 2022
6NNBVrijdag27 mei 2022
7NNBVrijdag3 juni 2022
8NNBVrijdag10 juni 022

Colin Firth schittert in waargebeurde misdaadserie

De hoofdrollen van The Staircase worden vertolkt door Colin Firth (The King’s Speech, Kingsman) en Toni Collette (The Sixth Sense, Herederity). Deze topacteurs kruipen in de rollen van Michael en Kathleen Peterson.

Daarnaast zijn er ook bijrollen weggelegd voor Michael Stuhlbarg, Sophie Turner, Dane DeHaan, Parker Posey en Patrick Schwarzenegger.

Trailer van de ‘The Staircase’ op HBO Max

Ben je benieuwd geworden naar het verhaal? De trailer voor deze serie is enkele weken geleden door HBO Max gelanceerd. Bekijk de eerste beelden hieronder direct.


Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.