Actrice Margot Robbie werkt aan film over ‘The Sims’

Vorig jaar kleurde de bioscoop roze tijdens de release van Barbie. In de film met Margot Robbie en Ryan Gosling volgen we het avontuur van Barbie en Ken naar de mensenwereld. Goed nieuws, want de actrice is bezig met een nieuw project. Samen met haar productiebedrijf werkt ze namelijk aan een film over het videospel The Sims.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

‘The Sims’ krijgt eigen film

Actrice Margot Robbie zit niet graag stil. Samen met haar productiebedrijf LuckyChap is ze namelijk bezig met een nieuw project. Zo werk ze aan de allereerste film over het populaire computerspel The Sims. Met meer dan 200 miljoen verkochte spellen, behoort de game tot een van de best verkochte videospellen aller tijden.

In het spel kunnen spelers een eigen poppetje maken en een heel leven op te bouwen. Zo is het mogelijk om een eigen huis te bouwen, nieuwe hobby’s te ontdekken en een gezin te stichten. Het eerste deel verscheen in 2000. Daarna kwamen er nog drie delen en werden er verschillende uitbreidingen bedacht. In eerste instantie was het spel alleen te spelen op de computer. Tegenwoordig kun je voor de nieuwste gameconsole The Sims aanschaffen.

Wanneer verschijnt ‘The Sims’-film?

Voor de film over The Sims werkt Margot Robbie samen met Vertigo Entertainment. Dit productiebedrijf is onder andere bekend van de Lego-films. De regie ligt naar alle waarschijnlijkheid in handen van Kate Herron. Zij was eerder verantwoordelijk voor de serie Loki, de superheldenserie die in 2021 op Disney+ verscheen.

Nu is natuurlijk de grote vraag wanneer we The Sims in de bioscoop kunnen verwachten. Helaas moeten we nog geduld hebben, want de film is nog in een vroeg stadium. Of de opnames al zijn gestart, is ook nog niet bekend. Naar schatting kunnen we de film dan ook op zijn vroegst 2025/2026 verwachten. Op het moment dat de officiële releasedatum met ons gedeeld wordt, laten we het natuurlijk direct weten via je mail. Daarnaast volg je het laatste nieuws via onze website en social media kanalen.

‘Barbie’ op HBO Max te zien

In de tussentijd kun je Margot Robbie zien schitteren als Barbie. De Oscargenomineerde film werd gedistribueerd door Warner Bros. Pictures en daarom wisten we al van tevoren dat we hem op de streamingdienst HBO Max zouden kunnen gaan kijken. Een release datum bleef echter uit, waardoor het lange tijd niet bekend was wanneer de film daar zou verschijnen. Inmiddels is het kijkcijferkanon er echter te streamen, want hij verscheen er op vrijdag 15 december 2023 online in Nederland.

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.