Nieuwe kerstserie op Disney+: ‘The Santa Clauses’ (2022) is nu te zien

Misschien heb je het al voorbij zien komen in Dé Ultieme Streamwijzer Kerstfilmgids van 2022: vandaag lanceert Disney+ een gloednieuwe titel voor de feestdagen. Van kerstfilms zijn er echter al meer dan genoeg, maar kerstseries bestaan nog niet in groten getale. Vanaf woensdag 16 november, om 9 uur ’s ochtends Nederlandse tijd, schittert Tim Allen als de bebaarde goedzak in The Santa Clauses. De eerste twee afleveringen zijn nu te zien.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en kijk met ruim 15% korting naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney ✅

Disney+ lanceert op woensdag 16 november de fonkelnieuwe kerstserie ‘The Santa Clauses’ met Tim Allen

Scott Calvin staat op de rand van zijn 65e verjaardag en realiseert zich dat hij niet eeuwig Kerstman kan blijven. Hij begint plotseling zijn Kerstmanmagie te verliezen, en nog belangrijker, hij heeft een gezin dat baat kan hebben bij een leven in de normale wereld. Vooral zijn twee kinderen die op de Noordpool zijn opgegroeid. Met een heleboel elfen, kinderen en familie om tevreden mee te zijn, gaat Scott op zoek naar een geschikte vervangende Kerstman terwijl hij zijn familie voorbereidt op een nieuw avontuur in een leven ten zuiden van de pool.

Op woensdag 16 november 2022 om 09:00 uur Nederlandse tijd gaat deze nieuwe serie in première bij Disney+. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden in de trailer die de streamingdienst recentelijk naar buiten bracht. Naast Tim Allen spelen ook onder andere Elizabeth Mitchell (als Carol / Mrs. Claus) en Kal Penn (als Simon Choksi) in de nieuwe Disney+ Original-serie.

Uitzendschema van de kerstserie

Op woensdag 16 november zijn de eerste twee afleveringen van The Santa Clauses online gezet, waarna iedere woensdag een episode volgt. Omdat de serie zes afleveringen telt, levert dit het volgende uitzendschema op.

AfleveringWeekdagDatum Nederlandse tijd
1Woensdag16 november 202209:00 uur
2Woensdag16 november 202209:00 uur
3Woensdag23 november 202209:00 uur
4Woensdag30 november 202209:00 uur
5Woensdag7 december 202209:00 uur
6Woensdag14 december 202209:00 uur

Nog veel meer kerstfilms op de streamingdienst

Als je denkt dat dit de enige kersttitel op Disney+ is, dan heb je het ontzettend mis. De magische streamingdienst is namelijk dol op de feestdagen, dus heeft een volledige collectie aan dit vreugdevolle seizoen gewijd. Hierin vind je onder andere vier geliefde Home Alone-films en de Marvel-serie Hawkeye, maar ook klassiekers als The Nightmare Before Christmas (1993) en A Christmas Carol (2009). Daarnaast zijn er allerlei kerstspecials van geliefde titels als Frozen en Belle en het Beest te zien. Alvast heel veel feestelijk kijkplezier gewenst!

Verhaal en informatie van de serie ‘The Santa Clauses’ (2022)

Scott Calvin is bijna 30 jaar lang kerstman geweest, ofwel Santa Claus. Maar nu begint de magie zo langzamerhand te vervagen. Scott krijgt het steeds moeilijker met zijn veeleisende taak, maar dan ontdekt hij iets wat hem aan het denken zet over zijn rollen als Santa en als vader.

TitelThe Santa Clauses
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 5 afleveringen
TaalEngels
CategorieKomedie, Drama, Familie
RegisseurJack Burditt
CastTim Allen, Elizabeth Mitchell, Kal Penn, Elizabeth Allen-Dick, Austin Kane, Rupali Redd, Devin Bright, Matilda Lawler, David Krumholtz

Synopsis: The Walt Disney Company Benelux