Hoe laat en waar kun je ‘The Passion Hemelvaart’ 2023 online en op tv kijken?

Vorige maand was het Pasen, maar vandaag is het Hemelvaart en dat betekende dat het tijd is voor The Passion Hemelvaart 2023. Ieder jaar wordt het verhaal over het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus Christus op Witte Donderdag verteld. Dit jaar streek het evenement op donderdag 6 april neer in het Friese Harlingen en was Sinan Eroglu Jezus en Buddy Vedder Judas. Nu kunnen we op donderdag 18 mei kijken naar het Hemelvaart-vervolg op iconische locaties in het Friese Sneek en Bolsward. Maar hoe laat is de uitzending en waar kun je The Passion Hemelvaart 2023 eigenlijk online en op tv kijken? We vertellen je alles wat hier momenteel over bekend is.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

The Passion Hemelvaart 2023 live kijken doe je op 18 mei op tv en online

The Passion Hemelvaart strijkt in 2023 neer in Friesland, om precies te zijn in Sneek en Bolsward. Zoals ieder jaar wordt het verhaal verteld door een gloednieuwe cast, die passages uit het Bijbelse verhaal afwisselen met popnummers. De tv-uitzending vindt plaats op Hemelvaart. Dit jaar valt dat op donderdag 18 mei. De uitzending begint om 20:30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. 

Maar is het ook mogelijk om The Passion 2023 online te kijken als je geen tv-abonnement hebt? In onderstaande tabel laten we weten welke streamingdiensten dit Bijbelse verhaal dit jaar vertonen.

✅ NLZIET➡️ Ga meteen naar The Passion Hemelvaart bij NLZIET. Hier kun je live televisie-uitzendingen bekijken en dus ook The Passion Hemelvaart 2023 kijken. De uitzending start net als op tv op donderdag 18 mei om 20:30 uur. Je kunt een abonnement nu 14 dagen gratis uitproberen en deze uitzending is achteraf terug te kijken, net als alle oude edities tot en met 2011.
⛔️ Amazon Prime VideoMet een abonnement bij Amazons streamingdienst Prime Video kun je op het moment van schrijven niet dit programma zien.
⛔️ Disney+Momenteel kun je dit programma serie niet kijken bij Disney+.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst heeft The Passion niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ NetflixDit tv-programma is op het moment van schrijven niet te zien bij Netflix.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is de titel nu niet te zien.
⛔️ VideolandThe Passion wordt niet uitgezonden door Videoland.

Waar kun je The Passion terugkijken als je de uitzending gemist hebt?

Veel mensen zijn benieuwd of het ook mogelijk is om via streamingdiensten The Passion 2023 terug te kijken als ze de uitzending gemist hebben. Gelukkig hebben we goed nieuws, want dit kan. Bij de streamingdienst NLZIET is The Passion online live te kijken, zoals we hierboven uitlegden, maar is ook terugkijken mogelijk. Direct na het starten van de tv-uitzending kun je het programma in het aanbod van de videodienst vinden.

Bij NLZIET kun je The Passion daarnaast ook tot 2011 terugkijken. Hier zijn dus alle edities te vinden en kun je de uitzendingen tevens met gebarentolk bekijken. 👉 Bekijk alle oude uitzendingen van The Passion nu bij NLZIET.

Hoe laat komt The Passion 2023 op tv en NLZIET?

Hierboven heb je kunnen lezen dat de uitzending van The Passion 2023 op donderdag 6 april om 20:30 uur via NPO 1 op de televisie te zien zal zijn. Op dat moment kan door live tv ook op streamingdienst NLZIET naar de uitzending worden gekeken. Daarna kun je het programma ook terugkijken.

Alles over The Passion 2023

The Passion is dit jaar voor de dertiende keer te zien en strijkt deze keer neer op De Nieuwe Willemshaven in het Friese Harlingen. Na meerdere jaren zonder publiek te hebben opgetreden, kun je het muzikale evenement deze keer wel weer bijwonen. Een belangrijke vraag die veel mensen hebben is: wie spelen er in The Passion 2023? Dat zetten we hieronder op een rijtje.

 • Sinan Eroglu als Jezus
 • Marlijn Weerdenburg als Maria
 • Ferdi Stofmeel als Petrus
 • Buddy Vedder als Judas
 • Dragan Bakema als Pilatus
 • Bertrie Wierenga als Maria Magdalena
 • Thomas van Luyn als de verteller
 • Anita Witzier als de verslaggever

Na de uitvoering op Witte Donderdag keert The Passion op donderdag 18 mei al terug voor The Passion Hemelvaart, deze keer vanuit de Friese steden Bolsward en Sneek. Het verhaal gaat hierin verder waar de paasvertelling in The Passion op 6 april eindigt: als Jezus is opgestaan en aan zijn discipelen vraagt zijn werk voort te zetten. Dit ook zien? The Passion Hemelvaart wordt op donderdag 18 uitgezonden om 20:30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

De cast speelt voor het eerst samen 💜 | Op weg naar The Passion 2023 Harlingen #2

Veelgestelde vragen

 • Hoe laat komt The Passion Hemelvaart 2023 op tv?

  Deze editie van The Passion Hemelvaart vindt in 2023 op donderdag 18 mei plaats in Friesland: in Sneek en Bolsward. De uitzending start om 20:30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

 • Waar kun je The Passion Hemelvaart 2023 online kijken?

  Door de tv-uitzending is het ook mogelijk om The Passion Hemelvaart 2023 online live en terug te kijken. In dit artikel leggen we uit hoe het precies werkt.

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.