Hoe laat en waar kan je ‘The Passion’ op tv en online kijken op donderdag 28 maart?

Dit jaar wordt The Passion georganiseerd op donderdag 28 maart 2024. Ieder jaar wordt het verhaal over het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus Christus tijdens op Witte Donderdag verteld. Tijdens het evenement wordt het paasverhaal op muzikale wijze door verschillende BN’ers vertolkt. De vertelling vindt deze editie plaats in Zeist. Maar hoe laat is de uitzending en waar kun je The Passion 2024 eigenlijk online en op tv kijken?

→ Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

‘The Passion’ live kijken op donderdag 28 maart 2024 op tv en online

The Passion wordt sinds 2011 ieder jaar op Witte Donderdag georganiseerd. Vorig jaar werd het paasverhaal vertolkt op 6 april in het Friese Harlingen. Na drie jaar was er weer publiek toegestaan en ook de processie kon weer doorgaan. De 14e editie in 2024 zal op 28 maart wordt georganiseerd in Zeist. Het thema van dit jaar zal ‘Ik geloof in jou’ zijn. De uitzending begint om 20:33 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Maar is het ook mogelijk om The Passion 2024 online te kijken als je geen tv-abonnement hebt? In onderstaande tabel laten we weten welke streamingdiensten de uitzending dit jaar vertonen.

✅ NLZIET➡️ Ga meteen naar The Passion bij NLZIET. Hier kun je live televisie-uitzendingen bekijken en dus ook The Passion 2024 kijken. De uitzending start net als op tv op donderdag 28 maart om 20:33 uur. Je kunt een abonnement nu 14 dagen gratis uitproberen en deze uitzending is achteraf terug te kijken, net als alle oude edities tot en met 2011.
⛔️ Amazon Prime VideoMet een abonnement bij Amazons streamingdienst Prime Video kun je op het moment van schrijven niet dit programma zien.
⛔️ Disney+Momenteel kun je dit programma serie niet kijken bij Disney+.
⛔️ SkyShowtimeHet is via deze nieuwe streamingdienst niet mogelijk om naar live tv te kijken.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst heeft The Passion niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ NetflixDit tv-programma is op het moment van schrijven niet te zien bij Netflix.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is de titel nu niet te zien.
⛔️ VideolandThe Passion wordt niet uitgezonden door Videoland.

Waar kun je The Passion 2024 terugkijken als je de uitzending gemist hebt?

Veel mensen zijn benieuwd of het ook mogelijk is om via streamingdiensten The Passion 2024 terug te kijken als ze de uitzending gemist hebben. Gelukkig hebben we goed nieuws, want dit kan. Bij de streamingdienst NLZIET is The Passion online live te kijken, zoals we hierboven uitlegden, maar is ook terugkijken mogelijk. Direct na het starten van de tv-uitzending kun je het programma in het aanbod van de videodienst vinden.

Bij NLZIET kun je The Passion daarnaast ook tot 2011 terugkijken. Hier zijn dus alle edities te vinden en kun je de uitzendingen tevens met gebarentolk bekijken. 👉 Bekijk alle oude uitzendingen van The Passion nu bij NLZIET.

Hoe laat komt The Passion 2024 op tv en NLZIET?

Hierboven heb je kunnen lezen dat de uitzending van The Passion 2024 op donderdag 28 maart om 20:33 uur via NPO 1 op de televisie te zien zal zijn. Op dat moment kan door live tv ook op streamingdienst NLZIET naar de uitzending worden gekeken. Daarna kun je het programma ook terugkijken.

Alles over The Passion 2024

The Passion is dit jaar voor de 14e keer te zien en strijkt deze keer neer in Zeist. Na drie jaar was er vorig jaar weer publiek toegestaan en ook de processie kon weer doorgaan. Dit jaar is het ook mogelijk om The Passion bij te wonen. Een belangrijke vraag die veel mensen hebben is: wie spelen er in The Passion 2024? Dat zetten we hieronder op een rijtje.

  • William Spaaij als Jezus
  • Angela Schijf als Maria
  • Keizer als Judas
  • Gaia Aikman als Maria Magdalena
  • Matteo van der Grijn als Petrus
  • Victor Löw als Pilatus
  • Robbert Rodenburg als Tomas
  • Kluun als de verteller
  • Anita Witzier als de verslaggever
  • Anna Speller, Jolijn Henneman, Julian Ras, Robin Frings, Steven Brunswijk, Sterre van Woudenberg, Tamara Brinkman, Vera Camilla als discipel

Na de uitvoering op Witte Donderdag keert The Passion op vrijdag 10 mei terug voor The Passion Hemelvaart. Het verhaal gaat hierin verder waar de paasvertelling in The Passion op 28 maart eindigt: als Jezus is opgestaan en aan zijn discipelen vraagt zijn werk voort te zetten. Dit ook zien? The Passion Hemelvaart wordt op vrijdag 10 mei uitgezonden om 20:30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.