The Open Championship Golf: live kijken op tv en online | Major kampioenschap van 20-23 juli 2023

Naast de Masters, PGA kampioenschap en de US Open kijken veel mensen uit naar het vierde major golftoernooi van dit jaar. Deze duels behoren tot de belangrijkste competities uit de golfwereld en worden door velen op de voet gevolgd. Sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze alle wedstrijden in het golf tijdens The Open op tv en online kijken kunnen op 20-23 juli 2023. In dit artikel geven wij aan of dit kampioenschap op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het golftoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je het major golfkampioenschap ‘The Open’ (op 20-23 juli 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote golfwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het major golftoernooi The Open per videodienst in Nederland.

Ziggo Sport➡️ Kijk direct The Open via Ziggo Sport. De oranje provider heeft naast de uitzendrechten voor het Britse kampioenschap ook de rechten van de andere twee major golftoernooien, de Europese DP World Tour, Amerikaanse PGA Tour, Dutch Open en de strijd om de Ryder Cup in september. Deze zender is ook aanvullend beschikbaar via andere providers als KPNT-Mobile en Canal Digitaal.
ViaplayHoewel Viaplay recentelijk de Nederlandse uitzendrechten van de US Open heeft overgenomen van Ziggo, is The Open er niet in het aanbod te zien.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt zelf momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als golf te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDe andere videodienst van Warner Bros. Discovery naast discovery+ heet HBO Max, maar hier is nu in Nederland geen sport te zien.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar golf of andere sporten te kijken.
⛔️ VideolandRTL heeft met Videoland soms ook de mogelijkheid om sportuitzendingen aan te bieden, maar momenteel niet van golf.

Tv-zender die golf tijdens The Open 2023 uitzendt

Liefhebbers van de sport kunnen tijdens The Open 2023 terecht bij Ziggo Sport. Op het golfkanaal zendt de oranje provider het gehele weekend beelden uit van het Britse kampioenschap. Naast dit toernooi heeft deze dienst nog veel meer golfwedstrijden in het aanbod opgenomen. Zo heeft Ziggo Sport voor drie jaar de exclusieve uitzendrechten verworven van alle toernooien van de Europese DP World Tour en kijk je direct naar alle wedstrijden uit de PGA Tour. Naast The Open zijn ook twee andere major golftoernooien hier te zien, waaronder The Masters en de PGA Championship. Tevens kun je hier ook eind september terecht voor de spannende strijd om de Ryder Cup. Alleen het major golfkampioenschap de US Open is te zien door middel van de streamingdienst Viaplay.

Cameron Smith wins The Open | The 150th Open Official Film

Informatie over het toernooi

The Open Championship, ook wel beter bekend als The Open, wordt door velen gezien als het meest prestigieuze golftoernooi ter wereld. De wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd in 1860, waarmee het ook direct het oudste golfkampioenschap is. Origineel vonden de matches plaats bij de Prestwick Golf Club in Schotland, maar nu verplaatst het toernooi zich over verschillende golfbanen in het Verenigd Koninkrijk. Zo wordt er dit jaar gestreden bij de Royal Liverpool Golf Club in de gelijknamige stad Liverpool.

CompetitieThe Open
SportGolf
DatumDonderdag 20 juli tot en met zondag 23 juni 2023
LocatieRoyal Liverpool Golf Club, Liverpool, Verenigd Koninkrijk

  • Kun je op tv naar het major golftoernooi ‘The Open’ kijken op 20-23 juli 2023?

    Ja, je kunt onder andere via Ziggo Sport live kijken naar de uitzending van dit golftoernooi op donderdag t/m zondag 20-23 juli 2023.

  • Zijn er streamingdiensten in Nederland die golf van het The Open uitzenden?

    Ja, er zijn streamingdiensten die in hun aanbod sportwedstrijden uit het golfen vertonen. Daaronder valt ook The Open dit jaar. In de tabel in dit artikel vind je om welke video on demand-platforms het precies gaat.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.