The Office US: 10 afleveringen die je gezien moet hebben

”Would I rather be feared or loved? Easy. Both. I want people to be afraid of how much they love me.” Nou Micheal Scott, missie geslaagd! Wij zijn enorm fan van de serie The Office US. Daarom zetten we onze 10 favoriete afleveringen op een rij.

The Office US: waar kun je deze serie streamen?

The Office US is een mockumentary die het dagelijks reilen en zeilen van een papierleverancier in Scranton (Pennsylvania) volgt. Manager Micheal Scott (Steve Carell) zet met zijn eigenzinige manier van leiding geven keer op keer het kantoor op zijn kop. In Nederland kun je alle 9 seizoenen van The Office US kijken via Amazon Prime Video. Deze serie liep van 2005 tot 2013 en telt in totaal 201 (briljante) afleveringen.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

10. Gay Witch Hunt (seizoen 3, aflevering 1)

The Office US

Michael krijgt van corporate te horen dat hij ongepaste grappen heeft gemaakt en een personeelslid heeft beledigd. Zo ontdekt hij dat één van zijn medewerkers homoseksueel is en hij raakt geobsedeerd met uitzoeken wie. In een poging om ruimdenkend te lijken, beledigt hij zijn personeel alleen nog maar meer. Gay Witch Hunt is de opening van het 3e seizoen en is een heerlijke aflevering die kenmerkend is voor Michael Scotts personage. Leuke trivia: een paar van de sleutelmomenten in deze afleveringen zijn niet gescript, maar geïmproviseerd door acteur Steve Carell.

9. Morrocan Christmas (seizoen 5, aflevering 11)

Morrocan Christmas

In deze aflevering heeft Phyllis, als hoofd van de ‘party planning commity’, een kerstborrel georganiseerd. Meredith wordt dronken en steekt zichzelf per ongeluk in brand, Micheal wil vervolgens ter plekke een interventie voor haar houden. Ondertussen loopt Angela op haar tenen omdat zij een affaire heeft met Dwight en haar verloofde Andy daar achter dreigt te komen. Dit alles kan natuurlijk niet anders dan slecht aflopen.

8. Booze cruise (seizoen 2, aflevering 11)

Booze Cruise

Een hilarische – en ook wat emotionele – aflevering met een leuke gastrol voor Amy Adams. Michael besluit zijn team mee te nemen op een ‘booze cruise’. Om dit te verantwoorden aan zijn managers, probeert hij het uitje te verpakken als een personeelstraining. Heerlijk ongemakkelijk! Ook voor Jim en Pam is het een belangrijke avond, want zij bevinden zich in een spontane dubbeldate, wat leidt tot wederzijdse jaloezie.

7. Diversity Day (seizoen 1, aflevering 2)

Diversity Day

Nog altijd één van de meest bekeken afleveringen: Diversity Day. In deze aflevering moet het team van Dunder Mifflin verplicht een diversiteitstraining volgen. Michael weigert mee te werken aan de workshop die corporate heeft geregeld en besluit zijn eigen training te verzinnen.

6. Garage Sale (seizoen 7, aflevering 19)

Garage Sale

Michael is eindelijk herenigd met zijn grote liefde Holly, die net zo eigenzinnig is als hijzelf. Holly wil verhuizen naar Colorado, om dichterbij haar dementerende ouders te zijn. Michael wil haar niet voor een tweede keer verliezen en besluit haar ten huwelijk te vragen, met hulp van zijn trouwe collega’s. Pak de zakdoekjes er maar bij!

5. The Deposition (seizoen 4, aflevering 12)

The Deposition

Michael zit in een lastige situatie. Zijn vriendin en ex-baas Jan klaagt Dunder Mifflin aan, omdat ze is ontslagen. Michael heeft van Jan de opdracht gekregen en bepaalde verklaring af te leggen, maar wil tegelijkertijd loyaal blijven aan zijn werkgever. Jan zelf is niet zo loyaal en heeft een kopie gemaakt van Michaels dagboek om haar zaak te ondersteunen. Een fantastische geschreven aflevering vol rare machtsverhoudingen, ongemakkelijke situaties en prachtig acteerwerk.

4. The Injury (seizoen 2, aflevering 12)

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar hoe je je voet kunt verbranden aan een grillplaat, dat blijft een raadsel. Toch is dat precies wat er met Michael gebeurt in deze aflevering. Dwight spring in actie om Michael te helpen, maar loopt daarbij zelf een hersenschudding op. Uiteraard is Michael not amused dat hij nu alle aandacht misloopt en probeert daar dan ook een stokje voor te steken.

3. Stress relief (seizoen 5, aflevering 14 & 15)

Stress Relief

Deze dubbele aflevering wordt volgens The Office US-Facebookpagina door fans gezien als de beste aflevering ooit. En dat kunnen wij ons goed voorstellen, want deze aflevering bevat een paar van de grappigste scènes uit de televisiegeschiedenis. Te beginnen met het intro, waarin Dwight een brandoefening uitvoert en het hele kantoor in paniek laat uitbreken. Later in de aflevering zit het iconische fragment waarin Micheal en zijn team een reanimatietraining krijgen. Er gebeurt zoveel in deze scène dat het moeilijk is deze samen te vatten, maar laten we stellen dat wij nooit door Dwight of Michael gereanimeerd willen worden. In het tweede gedeelte van de aflevering organiseert Michael een roast, waarin zijn collega’s hem belachelijk mogen maken. Deze aflevering is 42 minuten lang genieten.

2. Niagara (seizoen 6, aflevering 4 & 5)

Niagara

Nog een dubbele aflevering die bovenaan het lijstje is beland. In Niagara gaat het hele team naar Niagara Falls om het huwelijk van Pam & Jim bij te wonen. Om te voorkomen dat zijn collega’s de boel op stelten zetten, heeft Jim een aantal regels opgesteld. Natuurlijk gaat er van alles mis: Andy scheurt zijn scrotum (ja, je leest het goed), Micheal blijft maar speeches geven en Dwight neemt reptielen mee naar de kerk. De special act die het Scranton-team heeft ingestudeerd voor het huwelijkspaar is hilarisch en hartverwarmend tegelijk.

1. Dinner party (seizoen 4, aflevering 13)

Dinner Party

Volgens ons de beste aflevering van The Office US. Alles aan deze aflevering is perfect! Het verhaal: Michael heeft op een listige manier Jim en Pam zover gekregen om bij hem en Jan te komen eten. Een ontspannend avondje zit er niet in, want zoals Jim zelf mooi observeert: ”Michael and Jan seem to be playing their own seperate game, and it’s called: ‘Let’s See How Uncomfortable We Can Make Our Guests’. And they’re both winning.” Tussen al het passief agressieve gedrag van Jan en de overcompensatie van Micheal door, maken ook nog Andy, Angela en onverwachte gast Dwight hun entree. Dinner Party is van begin tot eind briljante komedie, 22 minuten puur goud!

Meer komedieseries kijken?

Benieuwd naar andere komedies op de streamingdienst? Check hier het hele aanbod op Amazon Prime Video.
Wist je trouwens dat Amy Ryan (Holly Flex in The Office US) de hoofdrol speelt in de nieuwe Netflixthriller Lost Girls?