Satirische horrorfilm ‘The Menu’ staat nu al op Disney+

De gloednieuwe satirische horrorfilm The Menu wist in het najaar van 2022 hoge ogen te gooien. Critici waren lovend en veel kijkers noemden het al snel “een van hun favoriete films van het jaar”. Een must-see dus. Mocht je hem gemist hebben of hem nog een keer willen kijken, dan hebben we goed nieuws voor je. Vanaf vandaag, woensdag 11 januari, is de film te bewonderen in het aanbod van de streamingdienst Disney+ in Nederland.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Waar gaat de film ‘The Menu’ uit 2022 over?

Margot en Tyler reizen af naar een afgelegen eiland om in het exclusieve restaurant Hawthorn te dineren. Voor Margot is het allemaal een ver-van-mijn-bed-show, maar Tyler voelt zich als een vis in het water tussen de speciaal geselecteerde gasten en bij de wereldberoemde chef-kok Julian Slowik. Langzaam begint tot Margot echter het besef door te dringen dat het menu een aantal schokkende verrassingen bevat.

Over het plot gaan we verder niks verklappen, want het is het beste als je The Menu zo veel mogelijk over je heen laat komen. Wel kunnen we uiteraard wat meer kwijt over de geweldige sterrencast. Ralph Fiennes, vooral bekend als Harry Potter’s Voldemort, schittert als chef-kok Slowik. De rollen van Margot en Tyler worden gespeeld door topacteurs Anya Taylor-Joy (The Queen’s Gambit) en Nicholas Hoult (About a Boy). Recensenten zijn niet alleen zeer te spreken over hun acteerwerk, maar ook over het interessante verhaal en de satirische inslag.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Hoofdrollen voor topacteurs Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy en Nicholas Hoult
2️⃣ Uniek verhaal en zeer verrassend
3️⃣ Geprezen door kijkers en recensenten (met 89% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes)

‘The Menu’ staat sinds 11 januari op Disney+

Het duurt de laatste tijd gemiddeld 49 dagen voordat Disney+ bioscoopfilms van hun eigen filmstudio’s aan hun aanbod toevoegt. The Menu werd gemaakt door 20th Century Studio’s en hadden we dus halverwege januari op de streamingdienst verwacht. Nu blijken we gelijk te hebben: 48 dagen na de bioscooppremière (die plaatsvond op 24 november 2022) kwam de film naar Disney+. Dit betekent dat het op woensdag 11 januari 2023 zover was.

Dit is niet de enige nieuwe titel die de streamingdienst in januari toevoegt. Zo kunnen we op 11 januari ook naar de gloednieuwe serie Welcome to Chippendales met Eternals-ster Kumail Nanjiani kijken.

Verhaal en informatie van de film

Een stel (Anya Taylor-Joy en Nicholas Hoult) vertrekt naar een eiland om aldaar te eten in een zeer exclusief restaurant, waar de chef (Ralph Fiennes) een fenomenaal menu heeft samengesteld, dat wat schokkende verrassingen bevat.

TitelThe Menu
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 47 minuten
TaalEngels
CategorieThriller, Komedie
RegisseurMark Mylod
CastRalph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.