Netflix bevestigt: tweede seizoen van ‘The Lincoln Lawyer’ komt eraan

De razend populaire advocatenserie The Lincoln Lawyer, waarin Manuel Garcia-Rulfo een topadvocaat speelt die de grootste zaak van zijn concurrent erft als die vermoord wordt, wordt verlengd met een tweede seizoen. Dat heeft Netflix onlangs bekendgemaakt.

Het is officieel: Netflix verlengt ‘The Lincoln Lawyer’ met een tweede seizoen

Netflix heeft door middel van onderstaande tweet laten weten dat The Lincoln Laywer met een tweede seizoen verlengd wordt. Hoewel het eerste seizoen pas een maand geleden gelanceerd werd op de streaminggigant (op 13 mei 2022), mogen we ons dus nu alweer opmaken voor een nieuw verhaal van topadvocaat Mickey Haller.

Net als het eerste seizoen zal het tweede seizoen gebaseerd zijn op de boekenreeks van Michael Connelly. Het moet het verhaal van zijn vierde boek The Fifth Witness (in het Nederlands Het recht om te zwijgen) naar het grote scherm brengen. In dit boek draait het om Lisa Trammel, Mickey Hallers eerste hypotheekslachtoffer. Terwijl hij probeert te voorkomen dat ze op straat komt te staan, wordt er een medewerker van Lisa’s bank dood aangetroffen op een parkeerplaats. En zij is de hoofdverdachte…

Het is nog niet duidelijk of Netflix het plot van dit boek volledig zal overnemen. Ook wanneer de serie op de streamingdienst zal verschijnen is nog niet bekendgemaakt. Zodra wij dit weten, stellen we je hier uiteraard van op de hoogte via onze social media-kanalen en website. Wat we overigens wél al weten, is dat het tweede seizoen uit tien afleveringen zal bestaan en dat Manuel Garcia-Rulfo (The Magnificent Seven), Neve Campbell (Scream), Becki Newton (Ugly Betty), Jazz Raycole (My Wife and Kids) en Angus Sampson (Insidious) allemaal terugkeren in hun rollen.

Het eerste seizoen van ‘The Lincoln Lawyer’ was een echte hit

Dat The Lincoln Lawyer zo snel verlengd wordt met een tweede seizoen is niet zo vreemd als je kijkt naar het succes van deze serie. Al direct na de lancering schoot de advocatenserie in diverse landen de top 10 in. Ook in Nederland is de serie al een tijd lang populair en staat hij zelfs nu, ruim een maand na de lancering, nog in de top 10 van best gekeken series.

Netflix heeft bekendgemaakt dat er inmiddels meer dan 260 miljoen uur naar The Lincoln Lawyer gekeken is, in ongeveer 90 landen. Met een gemiddelde van een 7,7 (uit 22.000 stemmen) scoort de serie ook op IMDb erg goed.

Meer informatie over de serie

Topadvocaat Mickey Haller uit L.A. is na een ongeluk aan de kant gezet. Hij start zijn carrière — en zijn bekende Lincoln — weer op als hij een moordzaak aanneemt.

Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
GenreMisdaad, Drama, Thriller
IMDb7,7 uit 22.000 stemmen
MakerTed Humphrey
CastManuel Garcia-Rulfo, Neve Campbell, Becki Newton, Angus Sampson, Jazz Raycole, Christopher Gorham, Ntare Guma Mbaho Mwine, Michael Graziadei, Lamont Thompson, Jamie McShane, Krista Warner
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.