Langverwachte HBO Max-serie ‘The Last of Us’ krijgt eigen podcast met bekende host

Fans van de uitermate succesvolle videogamereeks The Last of Us kunnen hun geluk niet op dit jaar. Eerst werd al bekendgemaakt dat de streamingdienst HBO Max aanstaande maandag 16 januari 2023 wekelijks een serie gebaseerd op de game lanceert, maar dat is nog niet alles. Er wordt namelijk ook een bijbehorende podcast uitgebracht. Deze podcast zal worden gehost door Troy Baker, de stemacteur die ook in de originele game te horen was als de hoofdpersoon Joel. De negendelige productie zal elke week een nieuwe aflevering krijgen gedurende het uitzendschema van de HBO Max-serie.

‘The Last of Us’-podcast van HBO Max doet ‘deep dive’ in elke aflevering

De podcast over The Last of Us zal luisteraars een behind-the-scenes-inkijkje geven in het creatieproces van de serie. Volgens Troy Baker zal de podcast een deep dive doen die elke aflevering scène voor scène analyseert. Hij zal dit samen doen met makers Craig Mazin en Neil Druckmann, waarin de drie hun persoonlijke relatie met de iconische game zullen bespreken en daarnaast ook ingaan op de manier waarop ze die hebben geprobeerd te vertalen naar een serie.

Momenteel is nog niet bekend op welke streamingdiensten de negendelige podcastreeks te beluisteren zal zijn. Het is waarschijnlijk, maar nog niet officieel bevestigd, dat elke grote podcastapp als Spotify, Apple Podcasts en Podimo de titel in zijn aanbod op zal nemen. Zo kun je hier bijvoorbeeld ook al luisteren naar HBO’s Succession Podcast over het kijkcijferkanon Succession. Heb je daarnaast met open mond gekeken naar Chernobyl? Dan kun je bijvoorbeeld luisteren naar The Chernobyl Podcast. Het is dus ook zeker niet voor het eerst dat HBO een zogeheten ‘companion podcast’ lanceert naast een nieuwe serie.

Eerste reacties van critici op de nieuwe serie zijn lovend

De eerste critici hebben al mogen kijken naar The Last of Us, voorafgaand aan de geplande releasedatum in de ochtend van maandag 16 januari. Ze blijken laaiend enthousiast en geven de serie op het moment van schrijven een verbluffende gemiddelde score van 97% op de Tomatometer van de gerenommeerde reviewsite Rotten Tomatoes.

Men is vooral enthousiast over het feit dat het de makers is gelukt om The Last of Us niet te laten steken op enkel een ‘verfilming van een game’, maar hoger te tillen naar een eigen unieke serie die zeker niet enkel geschikt is voor gamers. De redactie van Streamwijzer heeft de eerste aflevering ook alvast mogen kijken en kan niet anders dan hier volmondig mee instemmen.

Zeker niet de eerste podcast over ‘The Last of Us’

De oplettende lezer en die-hard fan van The Last of Us zal wellicht al bekend zijn met het fenomeen van een podcast over de TLOU-wereld. Dat kan goed kloppen, want naast de voor velen bekende The Official The Last of Us Podcast door PlayStation zijn er nog veel meer producties gemaakt over de originele games. Het is nu echter de eerste keer dat de podcast niet over de videospellen zal gaan, maar over de tv-serie die op basis hiervan geproduceerd is.

Het eerste seizoen speelt zich overigens vooraf af rondom de verhaallijn van de (onderstaande) eerste game. Of, en zoja wanneer, de serie verlengd zal worden met een tweede seizoen over de opvolgende game is op het moment van schrijven nog niet bekend.


Bron: GameSpot