Langverwachte serie ‘The Last of Us’ gaat vandaag van start op HBO Max

Fans van de game The Last of Us, opgelet! Vanaf vandaag moet je op HBO Max zijn. De streamingdienst heeft namelijk een serie gemaakt die gebaseerd is op het videospel, met Pedro Pascal en Bella Ramsey in de hoofdrollen, en de eerste aflevering is nú te zien.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Hier gaat ‘The Last of Us’ over

De videogame The Last of Us verscheen in 2013 en speelt zich af in een verwoeste samenleving in 2030. We volgen Joel Miller (Pedro Pascal), een van de overlevenden van de apocalyps, die wordt ingehuurd om de veertienjarige Ellie (Bella Ramsey) uit quarantaine te halen. Zij moet naar de andere kant van de Verenigde Staten gebracht worden, maar dit blijkt een levensgevaarlijke reis.

De regisseur van de serie (Johan Renck—ook bekend van het veelgeprezen Chernobyl) volgt het plot van de game grotendeels. Ook de maker van de game zelf werkt mee aan de adaptatie, dus dat belooft veel goeds!

Drie redenen om deze serie te kijken:
1️⃣ Van de maker van de veelgeprezen serie Chernobyl
2️⃣ Hoofdrollen voor topacteurs Pedro Pascal (The Mandalorian) en Bella Ramsey (Game of Thrones)
3️⃣ Gebaseerd op een van de populairste videogames van het afgelopen decennium

Uitzendschema van seizoen 1

Het eerste seizoen van The Last of Us is dus vandaag van start gegaan, op maandag 16 januari, en bestaat in totaal uit negen afleveringen. Iedere maandag kunnen we rekenen op een gloednieuwe episode, tot de seizoensfinale op maandag 13 maart 2023. Bekijk hieronder het uitgebreide uitzendschema om dit allemaal nog even op een rij te zien.

AfleveringWeekdagReleasedatum
1Maandag16 januari 2023
2Maandag23 januari 2023
3Maandag30 januari 2023
4Maandag6 februari 2023
5Maandag13 februari 2023
6Maandag20 februari 2023
7Maandag27 februari 2023
8Maandag6 maart 2023
9Maandag13 maart 2023

Ook een seizoen 2 komt er misschien aan

Goed nieuws: na 13 maart 2023 is het waarschijnlijk nog niet afgelopen met de serie. Nog voordat het eerste seizoen verscheen, gingen er namelijk al verhalen rond dat er ook een tweede seizoen gaat komen. In een interview met The Hollywood Reporter hebben makers Neil Druckmann en Craig Mazin bijvoorbeeld laten weten dat zij een vervolgseizoen willen maken dat zich voornamelijk richt op de videogame The Last of Us Part II.

HBO zelf moet de komst van het tweede seizoen nog wel bevestigen. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via de mail. En hieronder bekijk je alvast de eerste beelden van het eerste seizoen.

The Last of Us | Official Trailer | HBO Max

Meer informatie over de serie

The Last of Us speelt zich af in de VS, 20 jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd. Joel (Pedro Pascal), een geharde overlevende, wordt ingehuurd om het 14-jarige meisje Ellie (Bella Ramsey) uit een quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een brute en hartverscheurende reis waarbij ze samen de VS moeten doorkruisen en van elkaar afhankelijk zijn om te overleven.

TitelThe Last of Us
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
RegisseursNeil Druckmann, Craig Mazin
CastPedro Pascal, Bella Ramsey, Gabriel Luna, Anna Torv, Nico Parker, Murray Bartlett, Nick Offerman, Melanie Lynskey, Storm Reid, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Lamar Johnson, Keivonn Woodard, Graham Greene, Elaine Miles, Ashley Johnson, Troy Baker

Synopsis: HBO Max

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.