Komt er een vervolg op de film ‘The Idea Of You’?

Op donderdag 2 mei 2024 verscheen The Idea Of You op Amazon Prime Video. In de film volgen we het verhaal van Solène en Hayes. Ze beginnen een relatie, maar al snel krijgen ze te maken met allerlei oordelen van buitenaf. De romcom kon op veel positieve reacties rekenen van kijkers. Daarom vraag je je misschien wel af of er een vervolg in de maak is. Kortom: komt er een deel twee van The Idea Of You? Let op: dit artikel bevat spoilers.

Verhaal van ‘The Idea Of You’

Het verhaal van The Idea Of You draait om de 40-jarige Solène, die tijdens het festival Coachella de 24-jarige zanger Hayes ontmoet. Samen met Oliver (Raymond Cham Jr.), Adrian (Jaiden Anthony), Simom (Viktor White) en Rory (Dakota Adan) vormt hij de band August Moon. Ze beginnen een wervelende romance, waarbij ze de nodige moeilijkheden op hun pad komen. De hoofdrollen zijn voor Anne Hathaway en Nicholas Galitzine. De eerste reacties van kijkers zijn ontzettend positief.

Komt er een deel twee?

The Idea of You is een verfilming van een roman van Robinne Lee. Dit boek is geen échte fanfictie, niet zoals bijvoorbeeld het welbekende After. De film is dus gebaseerd op een boek. Helaas is er geen vervolg geschreven, waardoor een tweede film er naar alle waarschijnlijkheid niet in zit. Robinne Lee is echter bezig met het schrijven van een andere roman. Solène en Hayes komen hier alleen niet in voor. Hoewel er dus geen vervolg lijkt te komen, sluit de schrijfster niet uit dat de personages in de toekomst zullen terugkeren. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail.

Kritiek op het einde

Wie het boek heeft gelezen én de film heeft gezien, weet dat het verhaal op het kleine scherm heel anders eindigt. Solène geeft namelijk aan dat de relatie een te grote druk legt op haar familie. Hierdoor besluit ze een einde te maken aan de relatie. In het boek komen de twee niet meer bij elkaar, maar de film suggereert van wel. Na vijf jaar stapt Hayes namelijk Solène’s kunstgalerie binnen. Volgens de producer was de afwijking een bewuste keuze. Het zou een volgend deel moeten laten zien. Het deel dat zich afspeelt na het boek.

De schrijfster denkt daar echter anders over. Ze stoort zich zelfs aan de manier waarop de film eindigt. Zelf houdt ze van de benadering van Franse films. Eentje waarbij er niet persé een happy end moet zijn. Relaties zijn hard werken, waardoor het niet altijd rozengeur en maneschijn is. Als het aan Robinne Lee had gelegen, had het einde dus hetzelfde moeten zijn als in het boek.

Meer informatie over de film

Gebaseerd op het veelgeprezen liefdesverhaal van Robinne Lee, draait The Idea of You om Solène (Anne Hathaway), een 40-jarige alleenstaande moeder die een onverwachte verhouding begint met de 24-jarige Hayes Campbell (Nicholas Galitzine). Hayes is de leadzanger van August Moon, de hipste boyband van het moment. Wanneer Solène mee moet met haar tienerdochter naar het Coachella muziekfestival, nadat haar ex op het laatste moment afhaakt, ontmoet ze Hayes en is er meteen een onmiskenbare vonk tussen de twee. Ze beginnen een passievolle relatie, maar het duurt niet lang voordat Hayes’ status als superster onvermijdelijke uitdagingen met zich meebrengt. Solène ontdekt al snel dat het leven in de schijnwerpers meer is dan waar ze op gerekend had.

TitelThe Idea of You
Jaar2024
SoortFilm
Duur1 uur en 57 minuten
TaalEngels
CategorieRomantiek, Drama
RegisseurMichael Showalter
CastAnne Hathaway, Nicholas Galitzine, Ella Rubin, Annie Mumolo, Reid Scott, Perry Mattfeld, Jordan Aaron Hall, Mathilda Gianopoulos, Meg Millidge, Raymond Cham Jr., Jaiden Anthony, Viktor White, Dakota Adan

Synopsis: Amazon Prime Video

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.