Nieuw programma ‘The Headliner’ op zoek naar beste live-act

Er verschijnt weer een nieuw tv-programma op de buis. In The Headliner gaan twee coachteams de strijd met elkaar aan. Samen met het publiek en collega’s uit de muziekindustrie zijn zij op zoek naar de nieuwe livesensatie van Nederland. Maar wat kunnen we allemaal van de nieuwe talentenjacht verwachten? Tijd om alle informatie op rij te zetten.

‘The Headliner’ op zoek naar de beste live-act

Aan talentjachten geen gebrek op tv. Toch is The Headliner een compleet nieuw programma. Er wordt namelijk niet alleen naar de beste stem gezocht, maar naar het totale plaatje. Zo is het belangrijk om te kijken in hoeverre een artiest het publiek weet mee te slepen. Speciaal daarvoor is een bewegend podium bedacht. Tijdens de optredens kan het publiek direct feedback geven. Krijgt een optreden genoeg stemmen? Dan stijgt het podium. Bij te weinig stemmen zakt het podium juist. Het is dus belangrijk om de aandacht van het publiek vast te houden.

Voor de winnaar is er een unieke kans weggelegd. Zo krijgt dit talent de kans om op verschillende festivals op te treden, een clubtour door heel Nederland en een plek bij De Vrienden Van Amstel LIVE in 2026. Een betere start in de entertainmentindustrie kun je je als beginnend artiest niet wensen.

Dit zijn de coaches van de nieuwe talentenjacht

Wat is een zangwedstrijd zonder ervaren coaches? De talenten worden in The Headliner begeleidt door twee coachteams. Zij gaan de strijd met elkaar aan om de beste live-act van Nederland te vinden. Zo vormen Nick Schilder en Typhoon een team en vormen Jacqueline Govaert en Kraantje Pappie een duo. Samen met concertorganisator Machiel Hofman kwamen de vier met het concept van het programma. Deze werd bedacht tijdens de De Vrienden Van Amstel LIVE 2023.

Wanneer verschijnt ‘The Headliner’ op tv?

Nu vraag je je vast af wanneer we van de nieuwe talentenjacht op tv kunnen genieten. Helaas moeten we daarvoor nog even geduld hebben. Het programma verschijnt namelijk in 2025 pas op tv. Wil je zelf meedoen? Het is nog mogelijk om je in te schrijven. Bij het aanmelden moet je overigens direct opgeven voor welk team je kiest. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail.

Meer informatie over het programma

Een prijs waar elk beginnend artiest alleen maar van kan dromen, dát wordt de inzet bij ‘The Headliner’. In de nieuwe talentenjacht gaan twee coachteams de strijd met elkaar aan: Nick Schilder & Typhoon en Jacqueline Govaert & Kraantje Pappie. Samen met andere professionals uit de muziekindustrie gaan zij de kijker helpen bij het kiezen van dé nieuwe livesensatie van Nederland. Want net als tijdens een optreden voor een volle zaal bepaalt uiteindelijk je publiek het succes van morgen.

TitelThe Headliner
Jaar2025
SoortTalentenjacht
Duur1 seizoen
TaalNederlands
CategorieReality

Synopsis: RTL

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.