‘The Great British Bake Off’ is op deze datum terug op tv

Bakkers klaar? Bakken maar! Het is alweer een tijd geleden sinds André van Duin deze iconische woorden uitsprak. Voor alle Heel Holland Bakt-fans is er echter goed nieuws. Hoewel het Nederlandse seizoen erop zit, kunnen we binnenkort genieten van The Great British Bake Off. In de Engelse variant staan twaalf nieuwe deelnemers klaar om de mooiste creaties te bakken. We vertellen je alles over de datum waarop de eerste aflevering op tv verschijnt.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

‘The Great British Bake Off’ terug op tv voor seizoen 14

Fans van Heel Holland Bakt kunnen gaan genieten van de Engelse variant. The Great British Bake Off keert namelijk terug op tv voor alweer het 14e seizoen. Een nieuwe groep van 12 amateurbakkers staat klaar om aan de slag te gaan. Aan Noel Fieldin en Alison Hammond de taak om de nieuwe reeks te presenteren. Ook juryleden Paul Hollywood en Prue Leith staan klaar om alle bakcreaties te proeven en van het nodige commentaar te voorzien.

Het tijdstip waarop de afleveringen vorig seizoen op tv werden uitgezonden kon op veel kritiek rekenen. Deze verschenen namelijk iedere zaterdag om 10:30 uur ’s ochtends op tv. Gelukkig verschijnt de nieuwe reeks zoals vanouds in de avond op tv. Op zondag 14 juli 2024 om 18:50 uur op NPO 1 zal de eerste aflevering te zien zijn.

Uitzendschema van het programma

Bij deze eerste aflevering blijft het niet, want het nieuwe seizoen bestaat in totaal uit 10 afleveringen. Deze worden allemaal op NPO 1 uitgezonden. Iedere aflevering heeft een speciaal thema. Hoewel er normaal gesproken iedere week een aflevering verschijnt, wordt het hele seizoen in twee weken tijd uitgezonden. Dit betekent dat je meerdere avonden per week kunt kijken naar een nieuwe aflevering van The Great British Bake Off. De finale wordt op donderdag 25 juli 2024 uitgezonden. Dit levert het volgende uitzendschema op.

AfleveringWeekdagDatumTijd
1Zondag14 juli18:50 uur
2Maandag15 juli18:50 uur
3Woensdag17 juli18:50 uur
4Donderdag18 juli18:50 uur
5Vrijdag19 juli18:50 uur
6Zaterdag20 juli18:50 uur
7Maandag22 juli18:50 uur
8Dinsdag23 juli18:50 uur
9 – Halve finaleWoensdag24 juli18:50 uur
10 – Finale Donderdag25 juli18:50 uur

Vooruitkijken nu al mogelijk met NLZIET

Kun je niet wachten op zondag 14 juli? Dan hebben we goed nieuws. Omdat het hele seizoen in Engeland al op tv is verschenen, zijn alle afleveringen in Nederland direct beschikbaar. Iedereen die seizoen 14 al in zijn geheel wil zien kan terecht op NLZIET. Op deze streamingdienst zijn alle tien afleveringen te kijken. ➡️ Kijk direct het hele seizoen op NLZIET.

Meer informatie over het programma

Gedurende tien weken nemen twaalf gepassioneerde amateurbakkers het tegen elkaar op, met als uiteindelijk doel om de beste thuisbakker van Engeland te worden. Alle creaties worden beoordeeld door de kritische jury bestaande uit Paul Hollywood en Prue Leith.

TitelThe Great British Bake Off
SoortSerie
Jaar2010-
Duur14 seizoenen
TaalEngels
CategorieWedstrijd

Synopsis: NLZIET

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.