Netflix onthult de releasedatum van kostuumdrama ‘The Empress’ over Sisi

Fans van Bridgerton en The Crown opgelet: Netflix komt met een nieuw kostuumdrama, dit keer over keizerin Sisi. Vandaag heeft de streamingdienst onthuld wanneer we naar The Empress (in het Duits Die Kaiserin) kunnen gaan kijken, en dit is binnenkort al! Op 29 september 2022 wordt de Duitse serie wereldwijd gelanceerd.

Waar gaat ‘The Empress’ over?

Met deze Duitse serie wordt het verhaal van keizerin Sisi opnieuw naar het grote scherm gebracht. De liefde tussen de opstandige Elisabeth ‘Sisi’ von Wittelsbach (de prinses van Beieren) en Franz Jozef (de keizer van Oostenrijk) brengt de machtsstructuur aan het Weense hof volledig in de war.

Sisi moet vervolgens de strijd aangaan met haar schoonmoeder en Franz’s broer Maxi, die zelf naar de troon (en naar Sisi) verlangt. Terwijl vijandelijke troepen zich aan de grenzen van het Habsburgse Rijk verzamelen, komt het volk van Wenen in opstand tegen de keizer. Elisabeth moet uitvinden wie ze kan vertrouwen en hoe hoog de prijs is om een echte keizerin en een figuur van hoop voor het volk te zijn.

De hoofdrollen in deze serie worden vertolkt door Devrim Lingnau en Philip Froissant. De serie wordt geregisseerd door Katrin Gebbe en Florian Cossen.

Kostuumdrama ‘The Empress’ verschijnt al in september op Netflix

Netflix heeft met onderstaande video, waarin we de eerste beelden van dit indrukwekkende kostuumdrama ook alvast kunnen zien, bekendgemaakt wanneer de serie op de streamingdienst zal verschijnen. Dit duurt niet zo lang meer, want na de zomer is het al zover, op donderdag 29 september om precies te zijn.

De serie zal uit zes afleveringen van ongeveer 45 minuten bestaan. En aan de prachtige kostuums in de teaser te zien, wordt dit weer smullen voor fans van Bridgerton, The Crown, Outlander en soortgelijke series!


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.