Wanneer komt ‘The Crown’ seizoen 6 op Netflix?

Na vier ontzettend succesvolle seizoenen van The Crown verscheen op woensdag 9 november het vijfde seizoen op Netflix. In dit seizoen duiken we de roerige jaren 90 in, een tijd waarin er behoorlijk wat gebeurde met het Britse koningshuis. Is het na deze tien afleveringen klaar of komt er nóg een seizoen? En zo ja, wanneer komt The Crown seizoen 6 op Netflix? In dit artikel vertellen we je alles wat we hier tot nu toe over weten.

Komt er een ‘The Crown’ seizoen 6?

In eerste instantie zou er maar één seizoen verschijnen met Imelda Staunton in de rol van Queen Elizabeth II. Maker Peter Morgan heeft echter tóch besloten dat de complexiteit van het verhaal te groot was voor slechts tien afleveringen. Omdat het vijfde seizoen dus de jaren 90 behandelt en hierin heel veel gebeurde, is er genoeg stof om toch nog een zesde seizoen te maken. Goed nieuws dus!

Wanneer komt ‘The Crown’ seizoen 6 op Netflix in Nederland?

Over de releasedatum van het zesde seizoen van The Crown op Netflix kunnen we op dit moment helaas nog niets met zekerheid zeggen. Wel heeft Netflix op haar officiële Twitter-account aangegeven dat het seizoen nog dit jaar zal verschijnen. Tussen het vierde en het vijfde seizoen zat een periode van maar liefst twee jaar, dus dan is dit een hele verbetering!

Zodra we een exacte releasedatum of -periode hebben, hoor je het natuurlijk direct van ons. We laten het weten via onze social media-kanalen en via je mail.

Komt er een ‘The Crown’ seizoen 7 of is S6 het laatste seizoen van de serie?

Nu weten we helaas toch wel heel zeker dat het zesde seizoen het laatste deel van de royal-serie zal zijn. Maak je borst dus maar nat voor het zwarte gat, want er komt geen seizoen 7.

Verhaal en informatie van de serie

In dit royale kostuumdrama ontdekken we veel over de Britse politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Queen Elizabeth II. We duiken diep in de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw vorm hebben gegeven in deze populaire historische dramaserie.

TitelThe Crown
Jaar2016-
SoortSerie
Duur6 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Geschiedenis
MakerPeter Morgan
CastImelde Staunton, Elizabeth Debicki, Lesley Manville, Jonathan Pryce, Dominic West
KijkenHier op Netflix
The Crown | Season 5 Official Trailer | Netflix

Veelgestelde vragen

  • Waar kun je de serie The Crown online kijken?

    The Crown is een Netflix Original-serie en is daarom enkel bij deze streamingdienst te kijken. De serie zal dan ook niet naar Amazon Prime Video, Disney+, Videoland of een ander video on demand-platform komen.

  • Komt er een seizoen 6 van The Crown?

    Goed nieuws! Netflix heeft bevestigd dat er een zesde seizoen van The Crown gemaakt gaat worden. Na seizoen 5 is het dus nog niet afgelopen.

  • Wanneer komt The Crown seizoen 6 op Netflix Nederland?

    Een releasedatum is op dit moment nog niet bekendgemaakt, maar we verwachten de nieuwe afleveringen niet voor eind 2023. Zodra we een exacte datum hebben, hoor je die natuurlijk direct van ons via onze social media-kanalen en via je mail.


Synopsis: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.