Wanneer komt ‘The Crown’ seizoen 6 op Netflix?

Na vier ontzettend succesvolle seizoenen van The Crown verscheen op woensdag 9 november 2022 het vijfde seizoen op Netflix. In dit seizoen doken we de roerige jaren 90 in, een tijd waarin er behoorlijk wat gebeurde met het Britse koningshuis. Is het na deze tien afleveringen klaar of komt er nóg een seizoen? En zo ja, wanneer komt The Crown seizoen 6 op Netflix? In dit artikel vertellen we je alles wat we hier tot nu toe over weten.

— Klik om te springen op deze pagina —
Komt er een The Crown seizoen 6?
📅 Wanneer komt seizoen 6?
🔜 Komt er ook een seizoen 7?
🍿 Wat is het verhaal?

Komt er een ‘The Crown’ seizoen 6?

In eerste instantie zou er maar één seizoen verschijnen met Imelda Staunton in de rol van Queen Elizabeth II. Maker Peter Morgan heeft echter tóch besloten dat de complexiteit van het verhaal te groot was voor slechts tien afleveringen. Omdat het vijfde seizoen dus de jaren 90 behandelt en hierin heel veel gebeurde, is er genoeg stof om toch nog een zesde seizoen te maken. Goed nieuws dus!

Wanneer komt ‘The Crown’ seizoen 6 op Netflix in Nederland?

Netflix heeft onlangs bekendgemaakt wanneer het zesde seizoen van The Crown verschijnt. Goed om te weten is dat het opgedeeld is in twee delen. Deel 1 bestaat uit vier afleveringen en verschijnt op donderdag 16 november. Het tweede deel bevat nog eens zes afleveringen en is te zien vanaf donderdag 14 december.

Het eerste deel zal gaan over de opbloeiende relatie tussen prinses Diana en Dodi Fayed. In het tweede deel moet de koninklijke familie omgaan met de dood van Diana en de publieke opinie.

AfleveringWeekdagDatum
1Donderdag16 november 2023
2Donderdag16 november 2023
3Donderdag16 november 2023
4Donderdag16 november 2023
5Donderdag14 december 2023
6Donderdag14 december 2023
7Donderdag14 december 2023
8Donderdag14 december 2023
9Donderdag14 december 2023
10Donderdag14 december 2023

Komt er een ‘The Crown’ seizoen 7 of is S6 het laatste seizoen van de serie?

Nu weten we helaas toch wel heel zeker dat het zesde seizoen het laatste deel van de royal-serie zal zijn. Maak je borst dus maar nat voor het zwarte gat, want er komt geen seizoen 7.

Verhaal en informatie van de serie

In dit royale kostuumdrama ontdekken we veel over de Britse politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Queen Elizabeth II. We duiken diep in de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw vorm hebben gegeven in deze populaire historische dramaserie.

TitelThe Crown
Jaar2016-
SoortSerie
Duur6 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Geschiedenis
MakerPeter Morgan
CastImelde Staunton, Elizabeth Debicki, Lesley Manville, Jonathan Pryce, Dominic West

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.