‘John Wick’-fans, opgelet! Dit weten we nu over de spin-off-serie

Begin dit jaar stroomden de bioscoopzalen nog vol met John Wick-fans die het vierde deel in de filmreeks wilden zien en binnenkort worden zij alweer op hun wenken bediend. Er komt namelijk een heuse prequelserie aan die nog deze maand online zal verschijnen. In Nederland heeft Amazon Prime Video de exclusieve uitzendrechten in handen. Maar wat kunnen we er tot nu toe eigenlijk allemaal over vertellen? Alles wat we weten vind je in dit artikel.

Dit is het verhaal van de prequelserie ‘The Continental’

Na vier succesvolle films, waarvan de laatste pas sinds kort te streamen is, is het binnenkort tijd voor een John Wick-prequelserie. We wisten al een tijdje dat dit eraan zat te komen, maar inmiddels zijn er eindelijk wat meer details naar buiten gebracht. De naam was al wel langer bekend: The Continental. Waar we er in Nederland naar kunnen gaan kijken, was echter nog een tijdje de vraag. SkyShowtime is gedeeltelijk van dezelfde eigenaar als de Amerikaanse streamingdienst Peacock—waar de serie in de VS te zien zal zijn—dus dit leek een tijdje een logische keuze. Later bleken nieuwsberichten echter te wijzen op een internationale release bij Amazons streamingplatform Prime Video, wat werd bevestigd voor een release van 22 september in de lijst met nieuwe films en series op Amazon Prime Video in september 2023.

Overigens is ook de verhaallijn van The Continental inmiddels bekend. De serie draait, zoals de naam al enigszins doet vermoeden, om het iconische hotel dat we in de films leerden kennen. De plek waar huurmoordenaars op adem kunnen komen en waar niet gemoord mag worden. En dan richten de makers zich met name op de vraag: hoe is dit eigenlijk ooit ontstaan? Dat was lang voor John Wick zijn klussen uitvoerde, toen Winston Scott nog aan het begin van zijn carrière stond. Om te komen waar hij uiteindelijk was, moest hij een dodelijke koers uitzetten. Spannend! De trailer bekijk je alvast hieronder.

👉 Je kunt je alvast voorbereiden op de release met een John Wick-filmmarathon. Als abonnee van Amazon Prime Video kun je hier kijken naar de eerste drie films, terwijl Videoland alleen #1 en #3 vertoont. HBO Max-leden kunnen momenteel de tweede en derde titel uit de reeks streamen. Heb je geen abonnement op deze video on demand-platforms? Dan kun je ook alle vier de films hier bij Pathé Thuis kijken.

Wie spelen er mee in de ‘John Wick’-prequel?

We weten nu dus wat meer over het verhaal, maar is er ook al iets bekend over de cast? Er zijn inmiddels al een aantal namen naar buiten gebracht, waarvan met name die van Mel Gibson opvalt. De Braveheart-acteur kruipt in de huid van een personage dat de naam Cormac draagt. Winston Scott wordt deze keer niet gespeeld door Ian McShane, maar door The Flight Attendant-acteur Colin Woodell. Andere namen die voorbij komen zijn die van Peter Greene (Pulp Fiction), Katie McGrath (Jurassic World) en Adam Shapiro (Never Have I Ever). Keanu Reeves gaan we dus helaas niet terugzien, maar aangezien de serie zich veertig jaar vóór de films afspeelt was dat ook wel te verwachten.

Achter de schermen wordt er overigens ook het nodige kwalitatieve geweld tegenaan gegooid, met onder meer Albert Hughes (The Book of Eli) en Charlotte Brändström (The Lord of the Rings: The Rings of Power) als regisseurs. Dat belooft dus veel goeds! De serie bestaat in totaal overigens uit drie afleveringen.

Meer informatie over de serie

The Continental is een hotelketen die fungeert als een neutraal territorium voor leden van de criminele onderwereld. De hotels worden bezocht door beruchte (huur)moordenaars.

TitelThe Continental
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieThriller, Misdaad, Actie
RegisseursAlbert Hughes, Charlotte Brändström
CastMel Gibson, Colin Woodell, Katie McGrath, Peter Greene, Jeremy Bobb, Adam Shapiro, Jessica Allain, Nhung Kate

Synopsis: Amazon

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.