‘John Wick’-fans, opgelet! Eindelijk weten we meer over de spin-off-serie

Op dit moment stromen de bioscoopzalen nog vol met John Wick-fans die het vierde deel in de filmreeks willen zien en binnenkort worden zij alweer op hun wenken bediend. Er komt namelijk een heuse prequelserie aan die nog dit najaar moet verschijnen. In Nederland is voorlopig nog de vraag of de serie op de nieuwe streamingdienst SkyShowtime en/of het concurrerende video on demand-platform Amazon Prime Video zal verschijnen. Maar wat kunnen we er tot nu toe eigenlijk allemaal over vertellen? Alles wat we weten vind je in dit artikel.

Dit is het verhaal van de prequelserie ‘The Continental’

Na vier succesvolle films, waarvan de laatste op dit moment nog in de bioscoop draait, is het binnenkort tijd voor een John Wick-prequelserie. We wisten al een tijdje dat dit eraan zat te komen, maar nu zijn er eindelijk wat meer details naar buiten gebracht.

De naam wisten we al, dat is The Continental. Waar we er in Nederland naar kunnen gaan kijken is echter momenteel nog de vraag. SkyShowtime is gedeeltelijk van dezelfde eigenaar als de Amerikaanse streamingdienst Peacock—waar de serie in de VS te zien zal zijn—dus dit lijkt een logische keuze. Andere nieuwsberichten lijken echter te wijzen op een internationale release bij Amazons streamingplatform Prime Video. We verwachten hier binnenkort in ieder geval meer over te horen.

Maar waar het verhaal precies over gaat, dat was een hele tijd nog niet duidelijk, tot nu… The Continental draait, zoals de naam al enigszins doet vermoeden, om het iconische hotel dat we in de films leerden kennen. De plek waar huurmoordenaars op adem kunnen komen en waar niet gemoord mag worden. En dan richten de makers zich met name op de vraag: hoe is dit eigenlijk ooit ontstaan? Dat was lang voor John Wick zijn klussen uitvoerde, toen Winston Scott nog aan het begin van zijn carrière stond. Om te komen waar hij uiteindelijk was, moest hij een dodelijke koers uitzetten. Spannend! De eerste beelden bekijk je alvast hieronder.

The Continental: From the World of John Wick | Official Teaser | Peacock Original

Wie spelen er mee in de ‘John Wick’-prequel?

We weten nu dus wat meer over het verhaal, maar is er ook al iets bekend over de cast? Er zijn inmiddels al een aantal namen naar buiten gebracht, waarvan met name die van Mel Gibson opvalt. De Braveheart-acteur kruipt in de huid van een personage dat de naam Cormac draagt. Winston Scott wordt deze keer niet gespeeld door Ian McShane, maar door The Flight Attendant-acteur Colin Woodell. Andere namen die voorbij komen zijn die van Peter Greene (Pulp Fiction), Katie McGrath (Jurassic World) en Adam Shapiro (Never Have I Ever). Keanu Reeves gaan we dus helaas niet terugzien, maar aangezien de serie zich veertig jaar vóór de films afspeelt was dat ook wel te verwachten.

Achter de schermen wordt er overigens ook het nodige kwalitatieve geweld tegenaan gegooid, met onder meer Albert Hughes (The Book of Eli) en Charlotte Brändström (The Lord of the Rings: The Rings of Power) als regisseurs. Dat belooft dus veel goeds! De serie bestaat uit drie afleveringen en komt in september naar Peacock, maar of wij er in Nederland dan ook gelijk van kunnen genieten is nog niet bekend. Wordt dus vervolgd…

Meer informatie over de serie

The Continental is een hotelketen die fungeert als een neutraal territorium voor leden van de criminele onderwereld. De hotels worden bezocht door beruchte (huur)moordenaars.

TitelThe Continental
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieThriller, Misdaad, Actie
RegisseursAlbert Hughes, Charlotte Brändström
CastMel Gibson, Colin Woodell, Katie McGrath, Peter Greene, Jeremy Bobb, Adam Shapiro, Jessica Allain, Nhung Kate

Synopsis: SkyShowtime

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.