‘The Batman’ is nu als Premium film bij Pathé Thuis te zien

De gloednieuwe DC-superheldenfilm The Batman van regisseur Matt Reeves met in de hoofdrollen Robert Pattinson, Zoë Kravitz en Collin Farrel is binnenkort als Premium titel te zien bij Pathé Thuis. De film is vanaf maandag 18 april 2022 voor €14,99 in HD (en SD) te huur en voor €16,99 te koop. The Batman is een Premium titel, wat inhoudt dat je deze film nóg eerder thuis bekijkt.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

The Batman (2022) met Robert Pattinson binnenkort als Premium film bij Pathé Thuis beschikbaar

The Batman is de nieuwste vertolking van de filmreeks over de gemaskerde superheld en is binnenkort onder andere online te zien bij Pathé Thuis. De donkere superheldenfilm wordt bij Pathé Thuis als Premium film aangeboden en is hierdoor behoorlijk snel thuis te bekijken. Hiermee is de film voor €14,99 te huur in HD en SD kwaliteit. Je kunt hem echter ook kopen voor €16,99. Als Premium film is de prijs iets hoger dan gebruikelijk, maar vanaf 6 juli is The Batman voor de reguliere prijs (v.a. €4,99) te huur.

The Batman heeft meer dan $735 miljoen binnen weten te slepen tegen een geschat budget van $185-200 miljoen, wat dit direct de meest winstgevende film van 2022 (tot nu toe) maakt. Dit spektakelstuk kreeg lovende reacties van critici voor het acteerwerk, de cinematografie, Reeves’ unieke richting, de actiescènes en de verhaallijn. Op de recensentenwebsite scoort de film maar liefst 85% en ook door fans op IMDb werd hij geprezen met een cijfer van 8,3 uit 10.

Naast Pathé Thuis wordt de film binnen het abonnement van HBO Max aangeboden, waar hij tevens vanaf tweede paasdag in de collectie van Batman-films terug te vinden is.

Productie en casting van The Batman

De ontwikkeling van The Batman begon nadat Ben Affleck in 2013 werd gecast als gemaskerde superheld in het DC Extended Universe (DCEU). Affleck tekende als regisseur, producent, schrijver en hoofdrolspeler, maar had na twee films in de DCEU zijn bedenkingen en stopte met het project. Regisseur Matt Reeves nam het over en herschreef het verhaal, waardoor het niet meer binnen de DCEU plaatsvond. Reeves wilde met zijn film het detective-aspect van Batman verder gaan verkennen en haalde inspiratie uit de films van Alfred Hitchcock en stripboeken zoals Batman: Year One, Batman: The Long Halloween en Batman: Ego.

Robert Pattinson werd in mei 2019 aangekondigd als Batman, wat tot teleurgestelde reacties van fans leidde. Een soortgelijke reactie op mededelingen van de casting is echter een traditie geworden binnen de Batman-films. Zo was er eerder in 1989 ophef over de casting van Michael Keaton als Batman en in 2008 over de casting van Heath Ledger als The Joker. Net als voorheen was de kritiek ook nu weer van korte duur, want na release van de films werden zij allen door critici en fans geprezen voor hun acteerprestaties.

The Batman (film, 2022): verhaal, informatie en trailer

Wanneer de Riddler, een seriemoordenaar, belangrijke politieke figuren in Gotham begint te vermoorden, wordt Batman gedwongen de verborgen corruptie van de stad te onderzoeken en de betrokkenheid van zijn familie in twijfel te trekken.

TitelThe Batman
SoortFilm
Jaar2022
TaalEngels
Duur2 uur en 56 minuten
CategorieActie, Misdaad, Drama
RegisseurMatt Reeves
CastRobert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright, John Turturro, Peter Sarsgaard, Andy Serkis, Colin Farrell

Synopsis: Pathé Thuis

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.