Splinternieuwe superheldenfilm ‘The Batman’ (2022) met Robert Pattinson staat vanaf vandaag op HBO Max

Eindelijk weten we de exacte dag waarop de gloednieuwe superheldenfilm The Batman (2022), met o.a. Robert Pattinson als de gemaskerde held en Colin Farrell als De Penguin, online te zien zal zijn. Door een melding van de release op Pathé Thuis is nu bekend dat HBO Max de tweede paasdag heeft uitgekozen als de eerste dag om de film te streamen: maandag 18 april 2022.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Pathé Thuis liet als eerste weten dat ‘The Batman’ met Robert Pattinson op maandag 18 april 2022 online verschijnt

In het overzicht van de nieuwe films die in april 2022 op Pathé Thuis verschijnen wordt ook Warner Bros.’ nieuwe superheldenfilm The Batman vermeld. De titelpagina op de website van Pathé Thuis verklapt namelijk dat het vanaf maandag 18 april 2022 mogelijk is om de film met Robert Pattinson te kijken.

Pathé Thuis is een TVOD-dienst, wat betekent dat de film hier niet met een abonnement te verkrijgen zal zijn. Je kunt hem er enkel door een losse transactie huren of kopen. De film zal er op 18 april te koop zijn voor €16,99 in SD & HD, terwijl de huurprijs vanaf dezelfde dag op €14,99 ligt.

Ook HBO Max zal de film op die dag aan het Nederlandse aanbod toevoegen

WarnerMedia, het overkoepelende bedrijf achter onder andere de streamingdienst HBO Max en de filmstudio Warner Bros., plaatst nieuwe films gemiddeld 45 dagen na de bioscooprelease online. Zonder aanvullende kosten. We wisten hierdoor al dat een bioscooplancering van 3 maart zou leiden tot een première bij HBO Max rond 17 april.

Doordat Pathé Thuis inmiddels heeft laten weten dat The Batman op maandag 18 april 2022 online verschijnt, is het ook direct duidelijk dat dat de exacte dag zal zijn dat de film op HBO Max in Nederland te streamen zal zijn. Hier zit dus een tussenpose van 46 dagen tussen bioscoop en streaming. Online geruchten eerder via verscheidene bronnen duidden op een dag later, maar dit blijkt dus niet te kloppen. Een eerdere grote film die gelijktijdig op beide diensten verscheen was The Matrix Resurrections (2021). Nu kan dus ook het aftellen naar tweede paasdag voor The Batman beginnen, zo werd op maandag 11 april ook officieel door de streamingdienst bevestigd via social media.

The Batman (film, 2022): verhaal, informatie en trailer

Het is meer dan een oproep… Het is een waarschuwing. Warner Bros. Pictures presenteert The Batman van regisseur Matt Reeves, met in de hoofdrol Robert Pattinson als Gotham City’s bekende misdaadbestrijder en zijn alter ego, de teruggetrokken miljardair Bruce Wayne. Twee jaar lang heeft Bruce Wayne (Robert Pattinson) de straten van Gotham City bewaakt als de Batman. Hij is een schrikbeeld voor criminelen geworden en heeft zo de duistere kant van de stad leren kennen.

Met slechts een paar trouwe bondgenoten – Alfred Pennyworth (Andy Serkis) en inspecteur James Gordon (Jeffrey Wright) – in een stad waar corruptie hoogtij viert, staat de eenzame held voor de gewone burgers symbool voor wraak. Als een moordenaar het op sadistische wijze gemunt heeft op de elite van Gotham, leidt een spoor van cryptische aanwijzingen ‘World’s Greatest Detective’ naar de onderwereld, waar hij in contact komt met Selina Kyle/Catwoman (Zoë Kravitz), Oswald Cobblepot/de Penguin (Colin Farrell), Carmine Falcone (John Turturro) en Edward Nashton/de Riddler (Paul Dano).

Als het bewijs duidelijkere vormen begint aan te nemen, komen de grootse plannen van zijn tegenstander aan het licht. Batman moet nieuwe samenwerkingen aangaan, de dader ontmaskeren en afrekenen met het machtsmisbruik en de corruptie waar Gotham City al zo lang onder lijdt.

TitelThe Batman
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 56 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Misdaad
RegisseurMatt Reeves
CastRobert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright, Andy Serkis, John Turturro, Peter Sarsgaard, Jayme Lawson, Colin Farrell

Synopsis: Warner Bros. Pictures International Holland