The 100 seizoen 6 op Netflix | Nieuws, datum en trailer

The 100 kent flinke kijkcijfers op Netflix over de hele wereld. Na seizoen 5 staat nu ook The 100 seizoen 6 op Netflix Nederland. In dit artikel lees je alles wat we weten over The 100 seizoen 6 op Netflix. Heb je geen Netflix en wil je wel The 100 kijken? Je vindt het hier.

Waar gaat het verhaal van The 100 over?

97 jaar nadat een atoomoorlog de mensheid heeft vernietigd speelt de serie The 100 zich af. Een ruimteschip genaamd The Ark is de woonruimte van de enige overlevenden van de oorlog. Ui het ruimteschip worden 100 mensen jeugdige delinquenten teruggestuurd naar de aarde in de hoop om herpopulatie in gang te zetten. De serie The 100 begon in 2014, telt nu 6 seizoenen en wordt op IMDb beoordeeld met een een 7.8 uit 10.

Spoiler Alert

Seizoen 1

Drie generaties zijn inmiddels geboren in de ruimte na de atoomoorlog, wat betekent dat de capaciteit van The Ark niet toereikend is om voor iedereen woonruimte te bieden. Overpopulatie is het grote gevaar. 100 jeugdige delinquenten worden naar de aarde gestuurd om te bepalen of het daar al veilig is om te wonen. Ze komen erachter dat sommigen de atoomoorlog hebben overleefd: The Grounders. Zij hebben in groepen geleefd in een strijd om macht. The Reapers zijn een andere groep Grounders die kannibalen zijn geworden. The Mountain Men leven op Mount Weather daalden neer van degenen die zichzelf hadden opgesloten voor de Apocalypse. Onder het leiderschap van Bellamy en Clarke proberen The 100 te overleven in zware omstandigheden, bevechten ze vijandige Grounders en proberen ze in contact te komen met The Ark.

Seizoen 2

In het tweede seizoen van The 100 zijn de meeste van de overgebleven 48 van de 100 gevangen en meegenomen door de Mountain Men naar Mount Weather. Er wordt onthuld dat de Mountain Men bloedtransfusies doen van gevangen Grounders als een anti-radioactieve behandeling. Medische testen op The 100 laten zien dat er mogelijk een veel effectievere anti-radioactieve behandeling is. Het gebruik van het beenmerg van The 100 zou kunnen zorgen dat The Mountain Men buiten kunnen leven zonder bescherming. De bewoners van The Ark hebben een noodlanding gemaakt op verschillende plekken op aarde en zijn een partnerschap aangegaan met The Grounders om groepen mensen te redden. Het hoofdkamp bij Alpha Station wordt Camp Jaha genoemd.

Seizoen 3

In het derde seizoen wordt Alpha Station hernoemd tot Arkadia. Het komt onder een nieuwe leiding wanneer Pike, voorheen docent en mentor, wordt gekozen als kanselier en een oorlog begint tegen The Grounders. Een Artificial Intelligence genaamd A.L.I.E. – die werd bevolen om het leven beter te maken voor de mensheid voor de Apocalypse – blijkt te hebben gereageerd op het oplossen van overpopulatie van de mensheid door een kernbom te lanceren die de aarde vernietigde. De AI neemt de gedachten over van iedereen in Arkadia en Polis, de hoofdstad van de Grounders. Op het einde van de finale van seizoen 3 lukt het Clarke om A.L.I.E. te vernietigen.

Seizoen 4

In het vierde seizoen zullen honderden nucleaire reactoren smelten over de hele wereld door decennia van verwaarlozing. Daardoor wordt 96 procent van de aarde onbewoonbaar. Clarke en de anderen zoeken naar manieren om de opkomende golf van straling te overleven. Als ze erachter komen dat Nightbloods, afstammelingen van de originele Nightbloods (waaronder Becca – de maker van A.L.I.E. en de eerste commandant van The Grounders), radiatie kunnen metaboliseren, proberen Clarke en de andere de formule na te maken. Het lukt ze niet om het te testen. Een oude bunker die 1200 mensen voor langer dan 5 jaar kan herbergen wordt ontdekt. Elk van de twaalf groepen kiezen 100 mensen die in de bunker kunnen blijven. Een kleine groep kiest ervoor om terug te gaan naar de ruimte en proberen te overleven in de restanten van The Ark.

Seizoen 5

Het vijfde seizoen speelt zich af zes jaar nadat de nucleaire reactoren zijn gesmolten. Een transport van gevangenen arriveert op de enige groene plek die nog over is op aarde. Clarke en Madi, een Nightblood Grounder die ook de stralingsgolf heeft overleeft die de aarde kapot maakte na het smelten van de reactoren, leefden daar tot dat moment. Degenen die overleefden in de ruimte en in de bunker zijn veilig terug op de aarde. Er begint een strijd over de Shallow Valley tussen de gevangenen en een nieuwe, verenigde groep genaamd Wonkru. Later moeten de helden een manier vinden om een nieuwe ramp te voorkomen. In het vijfde seizoen wordt de Shallow Valley vernietigd en wordt de mensheid naar een nieuwe planeet gestuurd waar een nieuw leven begint.

Wanneer komt The 100 seizoen 6 op Netflix Nederland?

De veelgestelde vraag is: wanneer komt The 100 seizoen 6 op Netflix? In de Verenigde Staten begint het zesde seizoen op 30 april 2019. Het is nu duidelijk dat we op 7 mei 2019 de eerste aflevering van The 100 seizoen 6 op Netflix Nederland kunnen verwachten.

Is The 100 seizoen 6 het laatste seizoen van de serie?

Geweldig nieuws, het is ook bekendgemaakt dat er een The 100 seizoen 7 zal komen! We kunnen van dit spannende verhaal dus nog wel een tijdje blijven genieten! Helaas zal het zevende seizoen wel het laatste zijn.

Welke teaser of trailer is er al van The 100 seizoen 6?

Er is helaas geen trailer van The 100 seizoen 6 beschikbaar. Wel is er een Q&A met de cast voor seizoen 6, die je hieronder kunt bekijken. Ook zie je daaronder de trailer van The CW voor seizoen 5.