Waarom staat ‘The 100’ niet meer op Netflix?

Het is alweer tien jaar geleden sinds het eerste seizoen van The 100 verscheen. De post-apocalyptische serie speelt zich 97 jaar na een nucleaire oorlog af. Een groep van 100 jongeren wordt terug gestuurd naar de aarde om te kijken of het er weer leefbaar is. Wie de serie op Netflix wil kijken, valt op dat de afleveringen zijn verdwenen van de streamingdienst. Maar waarom is The 100 eigenlijk niet meer op Netflix te kijken? En waar kun je wel terecht voor de populaire serie?

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Verhaal van ‘The 100’

In 2014 maakten we voor het eerst kennis met The 100. Het verhaal van de serie speelt zich 97 jaar na een nucleaire oorlog af. Al die tijd was er geen leven op aarde mogelijk. De enige overlevenden cirkelen in ruimtestations boven de aarde. Deze samenleving staat ook wel bekend als The Ark. Er dreigt echter een tekort aan onderdelen, waardoor het leven in de ruimte in gevaar komt. De machtshebbers besluiten 100 jongeren die veroordeeld zijn voor kleine misdaden terug naar de aarde te sturen. Aan hen de taak om te kijken wat ervan over is en of het mogelijk is een nieuwe samenleving te starten.

‘The 100’ staat niet meer op Netflix

Inmiddels zijn we zeven seizoenen verder. Deze afleveringen waren allemaal op Netflix te zien. Waren, want sinds 25 mei 2023 is de serie niet op de streamingdienst te zien. Dit heeft alles te maken met de aangekochte rechten. Netflix heeft de uitzendrechten van de Amerikaanse zender The CW gekocht, maar deze zijn helaas niet verlengd. The 100 is overigens niet de enige serie van deze zender. Eerder kocht Netflix al The Flash en Riverdale.

Staat ‘The 100’ op een andere streamingdienst?

Uiteraard ben je benieuwd of The 100 op een andere streamingdienst staat. Helaas hebben we slecht nieuws, want volgens onze laatste check staat de serie niet op Amazon Prime Video, Apple TV+, Disney+, HBO Max, NLZIET, Pathé Thuis, niet op SkyShowtime, Viaplay of Videoland. Of de post-apocalyptische serie in de toekomst nog op een streamingdienst verschijnt, is op het moment van schrijven niet bekend. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.