De waargebeurde film ‘Tetris’ is een echte hit: “Pure nostalgie”

Zegt de naam Henk Rogers je iets? Waarschijnlijk niet, terwijl deze Nederlander toch echt de man is achter een van de beroemdste games ooit: het iconische jaren 80-videospel Tetris. Over het bizarre leven van de ondernemer is onlangs de film Tetris gemaakt en dit blijkt een echte hit te zijn. Veel mensen hebben de film inmiddels al bekeken op Apple TV+ en zijn er erg enthousiast over, zo blijkt uit de eerste reacties van kijkers.

Spannende film ‘Tetris’ over het iconische videospel op Apple TV+

Het was dus Nederlander Henk Rogers die het iconische spel Tetris ontdekte. Hij kocht de distributierechten aan vanuit de Sovjet-Unie, maar toen de game razendsnel steeds populairder werd bleek de KGB hier niet zo blij mee te zijn. Midden in de Koude Oorlog raakte Henk verzeild in een nagelbijtende strijd en dat is verfilmd in Tetris, waar je sinds 31 maart op Apple TV+ naar kunt kijken.

Kijkers erg enthousiast over de bloedstollende film met Rocketman-acteur Taron Egerton als Henk Rogers. Dit blijkt onder meer uit de IMDb-score van een 7,4 uit 24.000 stemmen en de Audience Score van 88% op beoordelingssite Rotten Tomatoes. Ook critici zijn erg enthousiast over de film en noemen hem intrigerend, onderhoudend en fascinerend.

Reacties van kijkers zijn positief: “Waanzinnig verhaal”

De film valt dus bij zowel kijkers als critici erg in de smaak en de positieve reviews vliegen je om de oren. Hieronder vind je een greep uit de reacties op social media.

Bekijk hieronder direct de trailer

Heb je de geprezen film nog niet gezien? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bezoek direct de filmpagina van Tetris op Apple TV+. Bij deze streamingdienst kun je de eerste zeven dagen gratis naar het volledige aanbod kijken.

Tetris — Official Trailer | Apple TV+
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.