Testvraag Wie is de Mol 2024: welk antwoord hoort bij welke kandidaat?

Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? is aangebroken en dat betekent dat de WIDM-app natuurlijk ook weer massaal gebruikt wordt. Iedere week kun je in poules inzetten op de deelnemer die volgens jou de boel aan het saboteren is. Daarnaast is er na elke aflevering natuurlijk ook een testvraag, waarmee je extra punten kunt scoren. Maar het is niet altijd even duidelijk welk antwoord bij welke kandidaat hoort. Wij zetten dit wekelijks voor je op een rijtje.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Zo werkt de testvraag

Op 6 januari 2024 is Wie is de Mol? eindelijk terug op de buis. Vanaf die week moeten tien kersverse kandidaten zich iedere week inzetten om een aantal opdrachten tot het juiste einde te brengen… of juist te saboteren.

Heb je de Wie is de Mol-app op je telefoon? Dan kun je niet alleen iedere week je punten verspreiden over mogelijke mollen, maar ook een testvraag beantwoorden. Deze vraag, die zo uit de échte test zou kunnen komen, gaat in op jouw kennis over de Mol. Het is alleen niet altijd even duidelijk welke vraag bij welke kandidaat hoort.

Welk antwoord op de testvraag hoort bij welke kandidaat?

Hieronder zetten we per aflevering op een rijtje welke antwoorden op de testvragen bij welke kandidaat horen.

Testvraag aflevering 1 (6 januari)

In de eerste aflevering konden de kandidaten een vrijstelling verdienen. Direct daarna konden ze hem echter ook weer verliezen. Als een andere kandidaat ervan overtuigd was dat je een vrijstelling in handen had, moest je hem namelijk inleveren. Dit leverde per vrijstelling 1.000 euro in de pot op. Uiteindelijk werden alle zes de vrijstellingen ingeleverd. Hieronder zie je wie er ook alweer allemaal een vrijstelling kwijtraakte.

Vraag: Heeft de Mol een vrijstelling ingeleverd aan het einde van de opdracht met de speeddates?
Ja = Jeroen, Kees, Rian, Rosario, Tooske (en Babs)
Nee = Anna, Fons, Jip, Justin

Testvraag aflevering 2 (13 januari)

In de tweede aflevering werd de groep opgesplitst in een stel waaghalzen die een berg gingen beklimmen, en een groep die op een dakterras de opdracht kreeg om “lekker te gaan zitten”. Hieronder zie je welke kandidaat bij welke groep hoorde.

Vraag: Bij welke groep hoorde de Mol tijdens de opdracht met het klimparcours en het dakterras?
Waaghalzen = Justin, Fons, Rosario, Anna (en Jip)
Degenen die dat niet zien zitten = Tooske, Jeroen, Kees, Rian

Testvraag aflevering 3 (20 januari)

Tijdens de derde aflevering moest de groep een opdracht doen die te maken had met wereldsteden. Maar terwijl Rik ze de gecompliceerde opdracht uitlegde, zat een gedeelte van de groep op stoelen en stond een ander gedeelte achter ze. Hieronder zie je welke kandidaat zat of stond.

Vraag: Stond of zat de Mol tijdens de uitlegt van Rik over de opdracht met de wereldsteden?
Stond = Fons, Rosario, Kees, Jeroen
Zat = Rian, Tooske, Anna (en Justin)

Testvraag aflevering 4 (27 januari)

In de vierde aflevering zagen we dat er niemand naar huis vertrok. In plaats daarvan staat er één afvaller op het punt het spel weer te betreden. Omdat de kandidaten geen test maakten, is er deze week ook geen testvraag.

Testvraag aflevering 5 (3 februari)

Babs keerde terug in de vijfde aflevering. Net als alle anderen moest zij tijdens de opdracht “Afwegen” een keuze maken: wilde ze een topito, twee jokers of drie jokers. Hieronder zie je welke kandidaat voor welke troeven koos.

Vraag: Voor welke troef koos de Mol bij Rik tijdens de opdracht “Afwegen”?
2 jokers = Kees, Rian, Rosario
3 jokers = Tooske, Anna, Babs
Topito = Fons (en Jeroen)

Testvraag aflevering 6 (10 februari)

In de vijfde aflevering was er een opdracht met Mexicaanse dans. De kandidaten stonden in een kringetje en moesten aanwijzingen aan elkaar doorgeven, waarna er één of twee dansers moesten wegsturen. De testvraag draait om de positie van de Mol.

Vraag: Wie stond er aan de linkerhand van de Mol in de cirkel tijdens de opdracht met het volksdansen?
Anna = Rosario
Babs = Kees
Fons = Rian
Kees = Anna
Rian = Tooske
Rosario = Fons
Tooske = Babs

Let op: jouw mol is dus degene vóór het is-symbool. De persoon naast het is-symbool is degene die je in de testvraag moet invullen.

Testvraag aflevering 7 (17 februari)

De kandidaten moesten in aflevering 6 dertig gasten bedienen, die ze eerst met tuktuks moesten ophalen. Vervolgens moesten ze ze op alfabetische volgorde zet, om zo geld te verdienen. Maar welke kandidaten stonden vanaf het begin in de bediening en reden op tuktuks? En wie bracht de eerste gasten naar het restaurant?

Vraag: Was de Mol de eerste die gasten kwam afzetten bij het restaurant tijdens de opdracht met de tuktuks?
Ja = Rian
Nee = Anna, Fons (en Babs)
De Mol was in het restaurant = Kees, Rosario

Testvraag aflevering 8 (24 februari)

In de achtste aflevering was het eindelijk tijd voor het lasergamen. De kandidaten konden koffertjes verzamelen met geld of troeven. Maar wie had wat in zijn of haar koffertje?

Vraag: Wat zat er in het koffertje van de Mol tijdens de lasergame?
1 joker = Fons
500 euro = Anna
1500 euro = Kees
2000 euro = Rian
De Mol was poortwachter = Rosario

Tot deze datum geniet je nog van ‘Wie is de Mol’ 2024

Iedere zaterdagavond om 20:30 uur is het op NPO 1 tijd voor Wie is de Mol?. Het seizoen duurt zoals altijd tien weken en de ontmaskering van de Mol vindt dus plaats op zaterdag 9 maart. In het onderstaande uitzendschema vind je al deze informatie op een rij.

AfleveringWeekdagDatumTijd
1 ✅Zaterdag6 januari 202420:30 uur
2 ✅Zaterdag13 januari 202420:30 uur
3 ✅Zaterdag20 januari 202420:30 uur
4 ✅Zaterdag27 januari 202420:30 uur
5 ✅Zaterdag3 februari 202420:30 uur
6 ✅Zaterdag10 februari 202420:30 uur
7 ✅Zaterdag17 februari 202420:30 uur
8Zaterdag24 februari 202420:30 uur
9Zaterdag2 maart 202420:30 uur
10Zaterdag9 maart 202420:30 uur

Meer informatie over het programma

Tien weken lang voeren de kandidaten spectaculaire, intrigerende en soms angstaanjagende opdrachten uit om de pot te spekken. In het programma waarin niets is wat het lijkt, moeten de kandidaten inventief en volhardend zijn, lef hebben en samenwerken, maar altijd met de belangrijkste vraag in het achterhoofd: wie is te vertrouwen en wie niet? De jacht op de Mol is geopend!

TitelWie is de Mol?
Jaar1999-
SoortSerie
Duur24 seizoenen
TaalNederlands
CategorieSpelprogramma
PresentatorRik van de Westelaken
KandidatenTooske Ragas, Rian Gerritsen, Kees van der Spek, Babs Schutte, Jip van den Toorn, Jeroen Spitzenberger, Fons Hendriks, Justin Mooijer, Anna Gimbrère, Rosario Mussendijk

Synopsis: AVROTROS

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.