Geen live uitzending van testdagen Formule 1 (Barcelona) bij Viaplay

De allereerste rondjes van de racewagens uit de Formule 1 staan weer op het programma. Het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje zal het terrein zijn waar Max Verstappen, Lewis Hamilton en andere topcoureurs van Red Bull, Mercedes, Ferrari, etc. hun eerste kunsten vertonen van woensdag 23 februari 2022 tot en met vrijdag 25 februari 2022. De beelden van deze testdagen worden echter niet uitgezonden bij Viaplay en maar gedeeltelijk bij F1 TV Pro.

Meld je nu aan bij Viaplay en kijk onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Trainingsdagen van Formule 1 in Barcelona (23-25 februari 2022) worden niet door Viaplay uitgezonden

Viaplay heeft dit jaar de Nederlandse uitzendrechten in handen van het Formule 1-seizoen. Eerder liet de streamingdienst al weten vanaf 1 maart 2022 live te gaan in Nederland en ook werd bekendgemaakt dat het eerste uitgezonden F1-evenement de testdagen in Bahrein van 10-12 maart zouden zijn. Dit betekent helaas dat de streamingdienst geen uitzending ter beschikking heeft van het eerste evenement van het jaar: de testdagen in Barcelona, Spanje, van 23-25 februari 2022.

Veel mensen vergelijken voor hun abonnement in 2022 de abonnementen van Viaplay vs. F1 TV Pro. Zo is men ook benieuwd of de testdagen wel bij de laatstgenoemde worden uitgezonden. Op de website van Formula1.com is echter te lezen dat de live beelden überhaupt niet worden uitgezonden, maar dat er wel content en de beste rondetijden worden gedeeld aan het einde van de dag. Ook staat in de F1 TV Pro kalender van 2022 dit evenement niet vermeld, maar de testdagen in Bahrein van 10-12 maart wel.

Darts wordt wel al eerder gratis via YouTube-kanaal Viaplay uitgezonden, trainingsdagen F1 in Spanje niet

Een opvallend gegeven is wel dat de streamingdienst het bij darts anders aangepakt heeft. Zo wordt de Premier League Darts al gratis uitgezonden vóórdat Viaplay live is in Nederland. De videodienst heeft ervoor gekozen om een eigen YouTube-sportkanaal te openen en daar voor iedereen gratis de wedstrijden van vóór 1 maart uit te zenden.

Je kunt dus een paar weken gratis naar darts kijken bij Viaplay, maar vanaf 1 maart worden de uitzendingen wel gewoon achter de betaalmuur gezet. Je krijgt hier binnen je abonnement toegang voor, want de streamingdienst biedt alleen één complete abonnementsvorm met alle sporten, films en series aan.

Bahrein wordt startpunt van dit sportseizoen op de streamingdienst

Je vraagt je nu vast af: wat is dan wel het eerste programma op de F1-kalender van 2022 bij Viaplay? Dat zijn de testdagen in Bahrein van 10-12 maart 2022. Al bij de bekendmaking van de lancering van de nieuwe streamingdienst met F1-rechten werd naar buiten gebracht dat ze op tijd zouden zijn voor deze eerste rondjes op het circuit in het Midden-Oosten. Dat wordt dus aftellen naar 10 maart!