Ontroerende Nederlandse film ‘De Terugreis’ nu te streamen: “Erg indrukwekkend”

Dit jaar verscheen er een nieuwe Nederlandse film op het witte doek. Deze heet De Terugreis en draait om een ouder echtpaar dat een reis naar Zuid-Europa gaat maken. Deze film is vanaf vandaag ook vanaf de bank te bekijken bij Pathé Thuis. Wij zetten drie redenen op een rij waarom je hem eigenlijk niet mag missen.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

3 redenen om ‘De Terugreis’ te kijken

1️⃣ Jaap en Maartje zijn al vijftig jaar samen. Als ze een brief ontvangen van een oude vakantievriend, besluiten ze erheen te gaan. Hij woont echter wel in Zuid-Frankrijk, en onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Dit is het meeslepende verhaal van de dramafilm De Terugreis. Volgens veel kijkers is het emotioneel en aangrijpend.

2️⃣ De hoofdrollen zijn voor Martin van Waardenberg en Leny Breederveld. Zij zetten indrukwekkende acteerprestaties neer en geven hun personages emotionele diepgang mee.

3️⃣ De Terugreis heeft positieve recensies ontvangen en wordt ook door kijkers geprezen. Bekijk hieronder een greep uit de lovende reacties op social media:

‘De Terugreis’ stream je nu op Pathé Thuis

De Terugreis is nu bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis te zien als Premium-titel. Je kunt hem vanaf vandaag huren en kopen. Als je de film koopt, blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan en kun je hem zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

Een abonnement is in ieder geval niet nodig voor het kijken van De Terugreis en als je je nu gratis aanmeldt bekijk je je eerste film met tot 60% korting.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films op Pathé Thuis per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Pathé Thuis zullen verschijnen.

Verhaal en trailer van de film

Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.


Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.