Waar kun je op tv en online tennis kijken in 2024?

Het tennisseizoen loopt bijna tegen zijn eind. Alle Grand Slam-toernooien zijn gespeeld en er staan slechts nog een aantal belangrijke matches op de agenda. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze naar tennis op tv en online kijken kunnen in 2024. In dit artikel geven wij aan of tenniswedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten. Daarnaast lees je welke televisiezender wedstrijden uit het tennis eventueel ook vertoont.

Waar kun je online kijken naar tennis vanuit Nederland?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van tennis. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van grote internationale toernooien en wedstrijden, zoals alle Grand Slam-toernooien.

discovery+➡️ Ga meteen naar tenniswedstrijden bij discovery+. Via deze streamingdienst zijn alle vier de Grand Slam-tennistoernooien te zien: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open. Een abonnement is onder andere verkrijgbaar als add-on kanaal bij Prime Video, het video on demand-platform van Amazon.
✅ Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar tenniswedstrijden bij Ziggo Sport. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van tennis in handen. Zo kijk je via deze oranje provider naar ATP- en WTA-wedstrijden. Ook worden hier matches uit de Davis Cup, Billie Jean King Cup en ABN AMRO Open uitgezonden. Hoewel de overige drie Grand Slam-tennistoernooien hier niet te zien zijn, kijk je hier wel naar het Engelse Wimbledon.
⛔️ Disney+Helaas heeft Disney’s videodienst geen mogelijkheid om naar sport als tennis te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar tenniswedstrijden zijn niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je tennis jammer genoeg niet zien.
⛔️ SkyShowtimeDeze gloednieuwe streamingdienst heeft momenteel geen sport in zijn aanbod in Nederland.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn tenniswedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de tenniswereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die tennis in 2024 uitzenden

Op dit moment zijn er twee mogelijkheden om via tv naar tenniswedstrijden te kijken. Ten eerste heeft Ziggo Sport de uitzendrechten van matches en belangrijke toernooien in Nederland in handen. De oranje provider maakt het mogelijk om alle wedstrijden en hoogtepunten van de ATP 1000- en 500-toernooien en de WTA-matches te volgen. Naast deze duels kijk je hier ook naar de strijd om de Davis Cup, Billie Jean King Cup en de ABN AMRO Open. Tevens heeft Ziggo Sport de uitzendrechten in handen van het prestigieuze Engelse Wimbledon.

Naast Ziggo Sport heeft Eurosport de uitzendrechten voor de Grand Slam-toernooien. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar volledige uitzendingen. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+. Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.