Route naar de wereldtitel: wie komt Oranje tegen op weg naar de WK-finale?

Het oranje hart van voetballiefhebbers begint bij elke volgende ronde op het WK Voetbal 2022 weer een beetje sneller te kloppen. Zouden we dan toch echt kans maken op het binnenhalen van de wereldtitel? Laten we deze droom vast aanvullen met een stukje planning, want in dit artikel vind je wat alle tegenstanders van het Nederlands elftal zijn op weg naar en tot aan de WK-finale.

Tegenstanders van Nederlands elftal tot de finale van het WK Voetbal 2022 in Qatar

Oranje heeft inmiddels al meerdere ploegen uit het eindtoernooi weten te kegelen, waarbij de eerste twee teams sneuvelden in de groepsfase. Toen moesten Ecuador en gastland Qatar namelijk het veld ruimen wegens de eerste en tweede positie in de poule voor Nederland en Senegal. Vervolgens brak de achtste finale aan, waarin de Oranjeleeuwen te sterk bleken voor het team uit de Verenigde Staten.

De eerstvolgende wedstrijd op het programma is nu de kwartfinale. Daarin zullen we spelen tegen Argentinië, net als tijdens het toernooi van 2014. Mochten we dat weten te overleven, dan zouden we de halve finale spelen tegen Kroatië. Als we zelfs deze pot winnen, dan staat de finale op het programma voor het Nederlands elftal. Die zouden we spelen tegen Frankrijk, Engeland, Marokko of Portugal. Bij verlies van de halve finale zouden we de troostfinale spelen, tevens tegen één van de landen uit dit rijtje.

Wanneer staat elke volgende wedstrijd van Oranje op het programma?

Benieuwd welke data je vast moet omcirkelen in het programma van Oranje? Dan kun je het onderstaande speelschema raadplegen. Hierin vind je namelijk wanneer we de kwartfinale, halve finale en uiteindelijk de volledige finale spelen als we alle aankomende partijen weten te winnen.

  • Kwartfinale: vrijdag 9 december 2022 om 20:00 uur Nederlandse tijd
  • Halve finale: dinsdag 13 december 2022 om 20:00 uur Nederlandse tijd
  • Finale: zondag 18 december 2022 om 16:00 uur Nederlandse tijd

Kans om de finale te bereiken

Maar wat is nou eigenlijk de kans dat Oranje de finale bereikt? Hiervoor kun je het beste elke wedstrijd kijken hoeveel kansberekening aan het Nederlands elftal wordt toegewezen voor de overwinning. Zo kun je voor de aankomende wedstrijd terecht bij het artikel van de voorspelling van de kwartfinale Nederland vs. Argentinië, maar analyseren we elke wedstrijd in ons overzicht van alle WK-voorspellingen. Ook hebben we specifiek nog elke achtste finale geanalyseerd. Hieronder vind je ook nog een video van het kanaal van ESPN NL, waarin verwachtingen en nabesprekingen worden opgebracht over specifieke speler uit het Hollandse team.