Wie is de tegenstander van Feyenoord in de Europa League?

Helaas zit de Champions League er voor Feyenoord op. De Rotterdammers maakten nog kans om te overwinteren, maar verloren in de eigen Kuip met 1-3 van Atlético Madrid. Met slechts een wedstrijd te gaan is het verschil van vier punten te groot met Lazio. Wel mag de ploeg van Arne Slot zich klaar gaan maken voor de knock-out play-offs in de Europa League. De winnaar hiervan stroomt door naar de achtste finales. Maar welke club wordt de tegenstander van Feyenoord?

Champions League-avontuur van Feyenoord

Na de landstitel vorig seizoen te winnen, plaatste Feyenoord zich direct voor de groepsfase van de Champions League. In tegenstelling tot PSV, hoefden zij geen voorrondes te spelen. Op donderdag 31 augustus vond de loting voor alle poules plaats. De Rotterdammers kwamen terecht in groep E. Daar moesten zij het opnemen tegen Atlético Madrid, Lazio en Celtic. Alleen de twee beste teams ‘overwinteren’ en stromen door naar de achtste finales.

Op 19 september speelde Feyenoord de eerste groepswedstrijd tegen Celtic. Het thuisduel werd met 2-0 gewonnen, waardoor de ploeg direct de eerste drie punten pakte. Vervolgens stond de zware uitwedstrijd tegen Atlético Madrid op de planning. Feyenoord kwam op voorsprong, maar zag door de beslissende goal van Griezmann de drie punten naar de Spaanse tegenstander gaan. De thuiswedstrijd tegen Lazio werd overtuigend gewonnen, maar het uitduel mondde uit in een 1-0 verlies.

Hierdoor werd de thuiswedstrijd op 28 november tegen Atlético Madrid als een cruciaal duel beschouwd. Er moest namelijk worden gewonnen om nog kans te maken op overwintering in de Champions League. Helaas verloren de Rotterdammers de match met 1-3. Diep in de tweede helft leek het alsof de thuisploeg terugkwam in de wedstrijd. Mats Wieffer maakte de score namelijk 1-2. Deze hoop vervloog na een paar minuten, toen Atlètico Madrid via Feyenoorder Giménez hun derde doelpunt van de avond scoorde.

Mogelijke tegenstanders tijdens de knock-out play-offs

Feyenoord staat op het moment van schrijven op zes punten uit vijf wedstrijden. Lazio staat op de tweede plaats met tien punten. Het puntenverschil is daardoor te groot om nog een plek te stijgen. Door het verlies van Celtic tegen Lazio, zijn de Rotterdammers wel verzekerd van een plek in de Europa League.

Na de winterstop moet de ploeg van Arne Slot eerst twee wedstrijden tijdens de knock-out play-offs spelen. Deze duels staan gepland op donderdag 15 en 22 februari 2024. Alle nummers drie uit de Champions League, nemen het dan op tegen de nummers twee uit de Europa League. De laatste speelrondes moeten echter nog worden gespeeld, waardoor Feyenoord veel potentiële tegenstanders kan treffen.

In Groep A lijkt de strijd om de eerste plek te gaan tussen West Ham United en SC Freiburg. Daarentegen kan de Rotterdamse ploeg ook tegenstanders als Marseille, Brighton, Real Betis, Rangers, Atalanta en Sporting tegen het lijf lopen. Daar blijft het niet bij, want het is in veel poules nog steeds ongekend spannend. Ook Liverpool, Toulouse, Rennes, Villareal, Slavia Praha, AS Roma, Leverkussen en Qarabag FK behoren tot de mogelijke tegenstanders.

Datum loting knock-out play-offs

De loting voor de knock-out play-offs van de Europa League vindt plaats op maandag 18 december 2023 om 13:00 uur in Nyon. Alle nummers twee uit de Europa League komen in pot 1 terecht. De nummers drie uit de Champions League worden willekeurig in pot 2 geplaatst. Clubs uit hetzelfde land kunnen elkaar tijdens de tussenronde niet treffen. Ook spelen alle nummers drie van het miljoenenbal als eerst de thuiswedstrijd. De eerste match zal dus plaatsvinden in de Kuip.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.