Discovery+ duikt in de leugens van een seriemoordenaar in ‘Ted Bundy: A Faking It Special’

Een van de bekendste en beruchtste seriemoordenaars uit de geschiedenis is natuurlijk Ted Bundy. Discovery+ duikt in het gedrag, de lichaamstaal en de linguïstiek van deze man in hun nieuwe documentaire Ted Bundy: A Faking It Special. Hoe kon het dat deze psychopaat zo zelfverzekerd en charmant overkwam? Je ziet het op de streamingdienst sinds vrijdag 17 juni.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Experts in lichaamstaal en linguïstiek duiken in het leven van Ted Bundy

Ted Bundy heeft maar liefst dertig moorden op zijn naam staan en liet een spoor van geweld achter in de jaren zeventig. Naast dat het een sadistische psychopaat was, was hij ook charmant, welbespraakt en zelfverzekerd. In interviews vanuit de gevangenis en tijdens de strafzaak probeerde hij met zijn vlotte babbel zijn onschuld te bewijzen. Drie experts duiken in de documentaire ‘Ted Bundy: A Faking It Special’ in het gedrag van Ted Bundy en leggen bloot hoe hij iedereen om de tuin probeerde te leiden.

Zo vertelt Cliff Lansley, expert op het gebied van lichaamstaal en emotionele intelligentie, hoe je kunt zien dat Bundy de waarheid niet spreekt, onder meer door het vele schudden van zijn schouders. Dawn Archer, professor in linguïstiek, buigt zich over datgene wat Ted Bundy zegt en hóé hij het zegt. Tot slot gaat forensisch psycholoog Kerry Daynes in op het gedrag van Bundy en de vraag hoe hij geworden is wie hij is. Samen met andere kenners van de seriemoordenaar geven deze drie experts een compleet en diepgravend beeld van de denkwereld van deze seriemoordenaar en laten ze zien hoe hij probeerde iedereen te misleiden.

‘Ted Bundy: A Faking It Special’ is vanaf 17 juni te zien op discovery+

Deze eenmalige special is sinds vrijdag 17 juni 2022 te zien op Discovery+. De streamingdienst dook overigens al eerder in het leven van Ted Bundy, namelijk in de special Ted Bundy: Mind of a Monster. Hierin krijgt de kijker toegang tot een nooit eerder vertoonde getuigenis om nog meer inzicht te krijgen in de geest van de seriemoordenaar.

Andere interessante films en documentaires over Ted Bundy op streamingdiensten

Naast discovery+ hebben ook andere streamingdiensten zich al eens over het leven van Ted Bundy gebogen. Zo vind je op Netflix de biografische dramafilm Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019). De voor een Oscar genomineerde regisseur Joe Berlinger focust hierin op Liz (gespeeld door Lily Collins), een alleenstaande moeder die verliefd wordt op Ted Bundy (gespeeld door Zac Efron). Conversations with a Killer, van dezelfde regisseur, is een documentaireserie waarmee door middel van interviews, archiefbeelden en geluidsopnamen een portret geschetst wordt van de seriemoordenaar.

Hier op Pathé Thuis vind je daarnaast de thriller Ted Bundy: American Boogeyman (2021). Chad Michael Murray speelt hierin de rol van Ted Bundy, op jacht naar zijn volgende prooi en opgejaagd door vrouwelijke rechercheur Kathleen McChesney (Holland Roden).


Synopsissen: discovery+, Netflix en Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.