Teaser trailer | ‘Avatar: The Way of Water’ (film, 2022) | Disney+

Ruim 13 (!) jaar hebben we erop moeten wachten, maar de première van de eerste Avatar-vervolgfilm is eindelijk in zicht. In december verschijnt Avatar: The Way of Water (2022) voor het eerst op het witte doek, waarna de we streaming première op Disney+ een paar weken tot maanden later verwachten. The Walt Disney Company heeft recentelijk de eerste teaser trailer van de nieuwe film gedeeld, die nu hierboven te zien is.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Vervolgfilm ‘Avatar: The Way of Water’ krijgt teaser trailer en releasedatum: 14 december 2022

We konden in Nederland op Disney+ al genieten van de meest winstgevende film aller tijden—Avatar (2009) met $2.84 miljard—en inmiddels is ook al een tijdje bekend dat er vier vervolgfilms van dit kijkcijferkanon in de maak zijn. Door een tweet vanuit het officiële Avatar-account is bekend geworden dat men in de Verenigde Staten vanaf 16 december a.s. in de bioscoop naar de tweede film in de reeks van 20th Century Studios kan kijken. In Nederland is de releasedatum twee dagen eerder geprikt: op 14 december 2022.

Streaming première van de nieuwe film op Disney+ is nog niet bekend

De studio achter deze nieuwe film is 20th Century Studios, een filmmaatschappij die onderdeel uitmaakt van The Walt Disney Company. Daardoor verwachten we ook dat de film relatief kort na de bioscooplancering op Disney+ te zien zal zijn.

Bij nieuwe films van The Walt Disney Company duurt dit meestal ongeveer 70 dagen, wat zou betekenen dat we een streaming première rond 22 februari 2023 verwachten. Dit kan echter nog veranderen, want een officiële bekendmaking is op het moment van schrijven nog niet door de mediagigant naar buiten gebracht.

‘Avatar: The Way of Water’ (film, 2022): verhaal en informatie

‘Avatar: The Way of Water’ vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen) en de problemen waar ze tegenaan lopen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze moeten aangaan om in leven te blijven en de tragedies die ze te verduren krijgen.

TitelAvatar: The Way of Water
SoortFilm
Jaar2022
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Sci-Fi
RegisseurJames Cameron
CastZoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, Kate Winslet

Afbeelding & Tekst: 20th Century Studios via Disney