Alle teams voor het volgende schaatsseizoen 2024/25 op een rij

Helaas is het huidige schaatsseizoen ten einde. We hebben dit jaar weer van een hoop mooie toernooien en spannende wedstrijden mogen genieten. Hoewel het seizoen dus is afgelopen, zijn de schaatsers al druk bezig met volgend jaar. Een deel van de profs heeft namelijk nog geen team of is druk bezig met onderhandelen. Dit brengt ons direct tot de vraag: hoe zien alle schaatsteams er voor seizoen 2024/25 uit? We zetten alle namen tot dusver voor je op een rij.

Alle schaatsteams voor seizoen 2024/25

Hoewel er veel profs bij hun huidige team blijven, zijn er een aantal die nog geen ploeg hebben. Recent kwam het nieuws naar buiten dat Jutta Leerdam definitief afscheid neemt van Jumbo-Visma. Haar contract liep begin april af, waarna beiden besloten een einde aan de samenwerking te maken. Leerdam is echter niet de enige die het team van coach Jac Orie verlaat. Ook Antoinette Rijpma-de Jong, Kai Verbij, Jorrit Bergsma, Merel Conijn en Thomas Krol stoppen bij de ploeg. Laatstgenoemde prof neemt helemaal afscheid van het ijs en stopt met schaatsen.

Ook bij team Reggeborgh is er een wijziging. Zo liep het contract van Michelle de Jong af, terwijl zus Antoinette Rijpma-de Jong juist aan het team werd toegevoegd. Michelle zal volgend seizoen bij team IKO gaan schaatsen. Daarentegen blijft Marrit Fledderus tot na de Olympische Winterspelen 2026 voor de ploeg schaatsen. Team Zaanlander raakte Irene Schouten kwijt. Wel werd Merel Conijn aan de selectie toegevoegd en ook Jorrit Bergsma keert terug bij het team.

Hieronder staan de teams met alle namen vermeld voor volgend schaatsseizoen 2024/25. Uiteraard kunnen er nog wijzigingen worden doorgevoerd. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail.

Team Novus

VrouwenMannen
🇳🇱 Naomi Verkerk🇳🇱 Serge Yoro
🇳🇱 Dione Voskamp🇬🇧 Cornelius Kersten
🇧🇪 Sandrine Tas
🇬🇧 Ellia Smeding
🇦🇹 Vanessa Herzog

Team Jumbo-Visma

VrouwenMannen
🇳🇱 Chloé Hoogendoorn🇳🇱 Merijn Scheperkamp
🇳🇱 Myrthe de Boer🇳🇱 Joep Wennemars
🇳🇱 Isabel Grevelt🇳🇱 Beau Snellink
🇳🇱 Tijmen Snel
🇳🇱 Kars Jansman
🇳🇱 Chris Huizinga
🇳🇱 Mats Stoltenborg
🇳🇱 Harm Visser
🇧🇪 Mathias Vosté

Team Reggeborgh

VrouwenMannen
🇳🇱 Femke Kok🇳🇱 Patrick Roest
🇳🇱 Marrit Fledderus🇳🇱 Kjeld Nuis
🇳🇱 Antoinette Rijpma-de Jong🇳🇱 Marcel Bosker
🇳🇱 Hein Otterspeer
🇳🇱 Mats Siemons
🇳🇱 Louis Hollaar
🇳🇱 Wesly Dijs
🇳🇱 Janno Botman
🇳🇱 Stefan Westenbroek
🇳🇱 Tim Prins
🇳🇱 Remo Slotegraaf
🇳🇱 Jenning de Boo
🇳🇱 Gert Wierda

Team Albert Heijn Zaanlander

VrouwenMannen
🇳🇱 Merel Conijn🇳🇱 Jorrit Bergsma
🇳🇱 Elisa Dul🇳🇱 Tjerk de Boer
🇳🇱 Marijke Groenewoud🇳🇱 Ids Bouma
🇳🇱 Melissa Wijfje🇺🇸 Jordan Stolz
🇳🇱 Sanne in ’t Hof

Team IKO

VrouwenMannen
🇳🇱 Joy Beune🇳🇱 Sebas Diniz
🇳🇱 Robin Groot🇳🇱 Gijs Esders
🇳🇱 Jade Groenewoud🇳🇱 Jesse Speijers
🇳🇱 Michelle de Jong🇪🇪 Marten Liiv
🇧🇪 Bart Swings

Nieuwe regel voor Nederlandse schaatsteams

Teams moeten in de toekomst rekening houden met een nieuwe regel. Buitenlandse topschaatsers zouden namelijk in eerste instantie vanaf volgend seizoen 2024/25 niet meer voor Nederlandse commerciële teams in actie komen. Dit betekent dat profs die op een bepaalde afstand in de top acht van de wereld of top vier van Europa behoren, niet meer voor een Nederlands team kunnen schaatsen. De reden hiervoor is om talenten meer kans te bieden en zo een sterker TeamNL voor de Olympische Winterspelen te organiseren. Na veel onrust is de regel echter opgeschort tot en met na de Olympische Winterspelen van Milaan in 2026.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.