Nieuwe oorlogsserie maakt indruk op kijkers: “Meest aangrijpende verhaal ooit”

Op SkyShowtime is de nieuwe oorlogsserie The Tattooist of Auschwitz verschenen. Dit speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en volgt de opbloeiende liefde tussen twee mensen in een concentratiekamp. Veel kijkers vinden de hartverscheurende titel een echte aanrader, zo blijkt uit de eerste reacties.

Dit is het verhaal van ‘The Tattooist of Auschwitz’

Lali en Gita Sokolov ontmoeten elkaar in concentratiekamp Auschwitz. Hij moet daar identificatienummers op de armen van medegevangenen tatoeëren. Als hij Gita voor zijn neus krijgt, is hij op slag verliefd. Wat volgt is een moedig en onvergetelijk verhaal, dat je misschien wel kent van het gelijknamige boek van Heather Morris. De serie heet The Tattooist of Auschwitz en is sinds vrijdag 7 juni te zien op SkyShowtime. Hieronder bekijk je de trailer.

Kijkers zijn erg onder de indruk van ‘The Tattooist of Auschwitz’

De serie is al een tijdje te zien in Amerika en kijkers zijn daar ontzettend onder de indruk. Zo krijgt The Tattooist of Auschwitz een dikke 8 op IMDb. Kijkers noemen de serie aangrijpend, emotioneel en prijzen de cast voor de geweldige performances. Bekijk hieronder een greep uit de reacties op social media.

Meer informatie over de serie

The Tattooist of Auschwitz volgt Lali Sokolov, een Slovaakse Jood die in 1942 wordt gedeporteerd naar Auschwitz. Daar wordt hij aangesteld als tatoeëerder, belast met het markeren van identificatienummers op medegevangenen, en ontmoet hij Gita. Ondanks de gruwelen bloeit er een onvergetelijke liefde op tussen Lali en Gita, die zestig jaar later opnieuw wordt belicht wanneer Lali zijn verhaal deelt met schrijfster Heather Morris.

TitelThe Tattooist of Auschwitz
Jaar2024
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels, Duits
GenreDrama
MakerTali Shalom Ezer
CastHarvey Keitel, Jonah Hauer-King, Melanie Lynskey, Anna Próchniak, Jonas Nay, Tallulah Haddon, Mili Eshet, Maja Wolska, Avital Lvova, Yali Topol Margalith, Phénix Brossard, Adam Karst, Yoav Rotman, Frederik von Lüttichau

Synopsis: SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.