Nederlandse komedie ‘De Tatta’s’ is nu al te streamen

In het najaar stroomden de bioscopen vol voor De Tatta’s. De film wist record na record te breken, werd zelfs een van de best bezochte Nederlandse films in jaren en krijgt dit jaar al een vervolg. Ook streamers kunnen zich vanaf vandaag eindelijk aan de heerlijke komedie wagen, want Amazon Prime Video heeft hem op vrijdag 7 april aan zijn aanbod toegevoegd.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Cultuurshock in bioscoophit ‘De Tatta’s’

Ze zijn schathemeltjerijk, Erik van Kampen, zijn kinderen en zijn vrouw, maar dan zorgt een vervelende samenloop van omstandigheden ervoor dat ze alles kwijtraken. Omdat ze ineens straatarm zijn worden ze natuurlijk ook uit hun villa gezet en komen ze noodgedwongen in een flat in een buitenwijk terecht, waar ze tegen een waanzinnige cultuurshock aan lopen. Maar waar ze in eerste instantie sceptisch zijn, wennen ze steeds meer aan hun omgeving.

De Tatta’s was een regelrechte bioscoophit en werd inmiddels meer dan 700.000 keer bekeken. Hierdoor wordt de succesformule binnenkort nog een keer herhaald in De Tatta’s 2, waar we op 14 december al naar kunnen kijken. Zeker is in ieder geval dat acteurs als Leo Alkemade (Sluipschutters), Leonie ter Braak (De Beentjes van Sint-Hildegard), Sinan Eroglu (GTST) en Oussama Ahammoud (Mocro Maffia) terug zullen keren. Leuk!

De Tatta's | trailer | 22 december in de bioscoop

Deze vrijdag komt ‘De Tatta’s’ naar Amazon Prime Video

We moeten dus nog tot 14 december wachten op de tweede film, maar De Tatta’s zelf staat gelukkig nu al in het aanbod van je eigen thuisbioscoop. Op vrijdag 7 april was het zover en voegde Amazon Prime Video de film toe aan zijn aanbod. Uiteraard is dit niet de enige nieuwe titel die we in april kunnen verwachten op de streamingdienst. Zo schittert Richard Madden (Game of Thrones) vanaf 28 april in de gloednieuwe serie Citadel en komt het vijfde seizoen van The Marvelous Mrs. Maisel op 14 april.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze artikelen met nieuwe films en series op Amazon Prime Video per maand. Ook updaten we regelmatig de lijst met het complete aanbod van de streamingdienst.

Meer informatie over de film

Wie wil er niet schathemeltjerijk worden? Nou, Erik van Kampen (Leo Alkemade) zeker wel. Dan kan hij een nóg grotere villa voor zijn langs elkaar levende gezin kopen. Zijn droom valt echter snel in duigen wanneer hij een iets te hebzuchtige investering doet. Samen met zijn vrouw Laura (Leonie ter Braak), dochter Jessica (Sterre Koning) en zoon Daan (Sem van der Horst) verhuist hij van een luxe villa naar een flat. Ze willen zo snel mogelijk terug. Maar als ze hun nieuwe buren leren kennen (o.a. Sinan Eroglu, Marouane Meftah, Oussama Ahammoud en Vonneke Bonneke) leidt dat tot bijzondere vriendschappen. Als Erik nou maar niet opnieuw alles verpest.

TitelDe Tatta’s
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 27 minuten
TaalNederlands
CategorieKomedie
RegisseurJamel Aattache
CastLeo Alkemade, Leonie ter Braak, Sinan Eroglu, Sterre Koning, Oussama Ahammoud, Vonneke Bonneke, Marouane Meftah, Fatma Genç

Synopsis: Independent Films

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.