Deze enge film is volgens kijkers een aanrader: “Beste horror in tijden”

Op CANAL+ is gisteren een huiveringwekkende film verschenen, die door vele liefhebbers wordt omschreven als de beste horrorfilm van 2023. We hebben het over Talk To Me, waarin een poort geopend wordt naar het geestenrijk. Dít is waarom je hem niet mag missen.

Dit is het verhaal van ‘Talk To Me’

De Australische horrorfilm Talk To Me draait om tiener Mia. Haar moeder is onlangs overleden en daar heeft ze het nog erg moeilijk mee. Als haar vrienden besluiten contact te zoeken met geesten, twijfelt ze dan ook geen moment. Ze wil het doen. Het werkt simpel: je moet een gebalsemde hand vasthouden en de woorden “talk to me” uitspreken, zodat er een poort geopend wordt naar het geestenrijk. Er is echter één regel, en dat is dat je maar anderhalve minuut mag oversteken. En dat blijkt te kort voor Mia…

De hoofdpersonages worden vertolkt door Sophia Wilde (Boy Swallows Universe), Ari McCarthy (Heartbreak High) en Miranda Otto (The Lord of the Rings). Benieuwd? Hieronder bekijk je de trailer.

Kijkers zijn fan van ‘Talk To Me’

De film heeft lovende kritieken ontvangen van zowel critici als het publiek. De combinatie van een goed doordacht script, sterke regie en indrukwekkende acteerprestaties heeft geleid tot positieve recensies. Zo werd Talk To Me in 2023 vaak omschreven als “de beste horrorfilm van het jaar”. De film krijgt dan ook een 7,1 op IMDb, wat voor een horror zeer hoog is. Je vindt hem ook in de lijst van engste films van de afgelopen 5 jaar. Hieronder vind je een greep uit de reacties op social media.

‘Talk To Me’ staat op nieuwe streamingdienst CANAL+

Talk To Me is sinds gisteren te vinden in het aanbod van de nieuwe streamingdienst CANAL+. Hiermee is de film onderdeel van hun indrukwekkende bibliotheek. Je vindt hier ook titels van Dutch FilmWorks, STUDIOCANAL, Lionsgate, Lumière en zelfs Viaplay. Zo kun je er terecht voor films als The Whale, Moonfall en The Unbearable Weight of Massive Talent en series als The Swarm, Furia en Billy the Kid.

De eerste 7 dagen kost je lidmaatschap bij CANAL+ je helemaal niets. De streamingdienst heeft ervoor gekozen om een gratis proefperiode van een week aan te bieden, zodat je even de tijd hebt om te kijken of de videodienst je bevalt. Daarna ga je €4,99 per maand betalen. Een prima klein prijsje als je het vergelijkt met de kosten van de andere streamingdiensten in Nederland. Ook kun je kiezen voor een jaarabonnement van €49,90, waarmee je omgerekend ruim 16% bespaart.

Meer informatie over de film

Mia (Sophie Wilde) gelooft niets van de viral video’s waarin tieners via een volgekladde, gebalsemde hand zogenaamd in contact komen te staan met geesten. Wanneer ze hoort dat er op een feestje een nieuwe seance plaats zal vinden, spoort ze haar vriendin aan om mee te gaan en de proef op de som te nemen. Het duurt niet lang of de vriendinnen raken verslaafd aan de adrenaline-rushes die gepaard gaan met het mysterieuze contact. Maar wanneer tijdens een van de sessies de strikte tijdsregel wordt gebroken loopt alles volledig uit de hand en begint de scheidslijn tussen de echte wereld en het geestenrijk te vervagen.

TitelTalk To Me
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 34 minuten
TaalEngels
CategorieHorror
RegisseurDanny Philippou, Michael Philippou
CastSophie Wilde, Alexandra Jensen, Otis Dhanji, Joe Bird, Miranda Otto

Synopsis: Gusto Entertainment

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.