Deze Nederlandse actiefilm is een wereldwijde hit op Netflix

Dat critici een film niet al te best vinden, vinden kijkers vaak niet zo belangrijk. Dit bewijst de gloednieuwe Nederlandse actiefilm The Takeover ook maar weer. Hoewel de film door recensenten afgemaakt werd, wordt hij wel massaal bekeken op Netflix. En dan niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. De actiefilm met Holly Mae Brood, Géza Weisz en Frank Lammers is in wel 88 landen een gigantische hit.

‘The Takeover’ is een enorme hit op Netflix

Op 1 november 2022 werd de derde Nederlandse Netflix Original-film ooit gelanceerd. Direct bestormde The Takeover de Nederlands top tien van best bekeken films. Dat is op zich geen verrassing, maar dat de film in nog 88 andere landen óók in de top tien staat wel.

Zo blijkt dat de Nederlandse productie ook bij kijkers in bijvoorbeeld Frankrijk, Amerika, Thailand, Mexico en Canada enorm in de smaak valt. Hiermee verslaat de film toptitels als The Good Nurse en The School for Good and Evil. Enkel Enola Holmes 2 en All Quiet on the Western Front worden op dit moment wereldwijd beter bekeken. Een nieuw kijkcijferkanon is dus geboren. Dit staat overigens in schril contrast met de overwegend negatieve recensies die de film heeft gekregen, de IMDb-score van een 5,2 en de Audience Score van slechts 33% op Rotten Tomatoes.

Hier gaat ‘The Takeover’ over

Holly Mae Brood kruipt in The Takeover in de rol van ethische hacker Mel Bandison. Tijdens een klus legt zij per ongeluk een internationaal crimineel netwerk plat, waarna ze op de hielen wordt gezeten door een groepje wraaklustige crimininelen. Zij verspreiden een vals filmpje waarop te zien is dat Mel een man doodschiet. Ook voor de politie is ze dan niet meer veilig. De enige bij wie ze terechtkan is Thomas Deen (Géza Weisz), een mislukte blind date van de avond daarvoor.

Naast Brood en Weisz spelen ook Undercover-acteur Frank Lammers en Mocro Maffia‘s Whalid Benmbarek grote rollen. Het scenario is van de hand van onder meer Tijs van Merle, die eerder de razendpopulaire Netflix-serie Dirty Lines maakte.

Meer informatie over de film

Een ethische hacker wordt beschuldigd van moord na het ontdekken van een privacyschandaal. Ze probeert de politie te ontwijken en de criminelen op te sporen die haar chanteren.

TitelThe Takeover
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 28 minuten
TaalNederlands
CategorieActie, Misdaad
MakersAnnemarie van de Mond, Hans Erik Kraan, Tijs van Marle
CastHolly Mae Brood, Geza Weisz, Frank Lammers, Susan Radder, Walid Benmbarek, Noortje Herlaar

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.