Nederlandse ABBA-stalker doet deze vrijdag een boekje open in huiveringwekkende docu

Het is bijna vijftig jaar geleden dat ABBA het Songfestival won en een van de succesvolste bands ooit werd. Dat markeert dus ook een halve eeuw sinds het moment dat Nederlander Gert van der Graaf zijn oog op zangeres Agnetha Fältskog liet vallen, tot over zijn oren verliefd werd en een ongezonde obsessie ontwikkelde die tientallen jaren zijn hele leven (en dat van haar) zou beheersen. In de docu Take A Chance komt hij zelf aan het woord om openhartig over deze tijd te vertellen. Je bekijkt de huiveringwekkende documentaire vanaf vrijdag 19 mei op Amazon Prime Video.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Een obsessie onder de loep: nieuwe docu over ABBA-stalker

Gert van der Graaf is pas acht als hij ABBA op het Songfestival Waterloo ziet vertolken. Toch ontstaat een obsessie bijna direct. Hij bezoekt meer dan dertig shows van de wereldberoemde band, leert Zweeds en verstuurt honderden brieven naar zangeres Agnetha Fältskog. Een aantal jaren later besluit hij nóg een stapje verder te gaan en naar Zweden te verhuizen, om in een huisje te gaan wonen waarin hij maar 800 meter verwijderd is van ‘zijn grote liefde’. Uiteindelijk gebeurt het onmogelijke: de zangeres en de Nederlander komen in contact en krijgen een relatie. Totdat het uiteindelijk stukloopt en Gerts obsessie een hoogtepunt bereikt.

In de gloednieuwe documentaire Take A Chance word je meegenomen in dit hele verhaal. Experts en psychologen komen aan het woord, maar ook vrienden van Gert van der Graaf en de ABBA-stalker zelf schuiven aan om over deze tijd te vertellen. “De documentaire geeft het publiek een kijkje in een huiveringwekkend verhaal over stalking,” laat regisseur Maria Thulin weten.

Take a Chance - Officiel Trailer | Prime Video Danmark

Docu ‘Take A Chance’ is deze vrijdag te zien

De documentaire komt op vrijdag 19 naar Amazon Prime Video. Dit is overigens niet de enige grote titel die in mei naar Prime Video komt. Eerder deze maand verscheen bijvoorbeeld ook al de actiekomedie Operation Fortune met Jason Statham en Hugh Grant in het aanbod van de streamingdienst en was bioscoopfilm Air al te streamen.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze artikelen met nieuwe films en series op Amazon Prime Video per maand. Ook updaten we regelmatig de lijst met het complete aanbod van de streamingdienst.

Meer informatie over de film

Take a Chance is een aangrijpende documentaire die een unieke inkijk geeft in het leven van een van ‘s werelds beruchtste stalkers, Gert van der Graaf. De film volgt Van der Graaf terwijl hij openhartig vertelt over zijn jeugdliefde voor ABBA-superster Agnetha Fältskog en hoe deze liefde uitgroeide tot een obsessie die zijn leven heeft beheerst.

TitelTake A Chance
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 25 minuten
TaalZweeds, Engels
CategorieDocumentaire
RegisseurMaria Thulin
CastGert van der Graaf

Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.